Gult blomkål i pitabrød

God onsdag fine deg!

I dag vil jeg dele en utrolig lettvint og næringsrik oppskrift med deg! Den er glutenfri, melkefri og helt vegansk. Selv om jeg ikke er veganer synes jeg det er gøy å eksperimentere med nye matretter. Både kroppen vår og planeten vi bor på har godt av at flere spiser mer plantebasert i kosten sin. Så her kommer en gøyal oppskrift du kanskje kan lage til middag denne uken. Bytter vi ut noen av ukens måltider med plantebaserte oppskrifter har vi kommet langt på vei.

I dagens oppskrift bruker jeg også gyllen gurkemeieblend som inneholder gurkemeie, ceylon kanel, ingefær, kardemomme og sort pepper. En fantastisk miks av betennelsesdempende magi. Gyllen gurkemeieblend kan brukes til så mye! Gullmelk såklart, men også i middagsretter, smoothies, bakverk og desserter.

En annen ting jeg passer på når jeg lager grønnsaker er å bruke en god fettkilde som for eksempel olivenolje. Det gjør det mye lettere for magen å fordøye maten. Grønnsaker kan være hardt for magen hvis du ikke er vant til større mengder, så pass på at du smører de godt inn med olje.

BFREE sine pitabrød er en av mine største favoritter. De smaker helt fantastisk og de er helt fri fra gluten. Selv om man hovedsaklig bruker disse som pitabrød kan du også riste dem i brødristeren og smøre på favorittpålegget eller bruke de som pizzabase. Næringsinnholdet er bra sammenlignet med andre glutenfrie produkter. Jeg kjøper mine på Rema1000 eller bunnpris.

Som tilbehør har jeg brukt Oatly sin imat fraiche som smaker helt ypperlig – både alene og som base til for eksempel dressing. Min store favoritt er hvitløk. Desto mer hvitløk desto bedre. Heldigvis er alle i huset enige slik at hvitløksånden kan gå under radaren 😉.

Du trenger:

1 mellomstort blomkål ⭐️ 1 ts gyllen gurkemeieblend ⭐️ 1 dryss havsalt ⭐️ en god klunk olivenolje extra virgin ⭐️ 2 ss imat fraiche ⭐️ 1 fedd hvitløk ⭐️ 1 liten bunt koriander ⭐️ 1/2 avokado ⭐️ 1 pitabrød

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Kutt opp blomkålen i mindre buketter. Hell over olivenolje og tilsett gyllen gurkemeieblend og havsalt. Rør det godt sammen i en bolle og ha det over i en ildfast form. La det stå i ovnen i 25 minutter. Mens blomkålen stekes kan du finne frem imat fraiche, tilsette 1 revet fedd hvitløk og finhakket koriander. Legg pitabrødet i ovnen de siste 5 minuttene og fyll det med blomkål og dressing. Topp pitabrød med avokado og server med engang!

Betennelsesdempende og magisk smak! Kan det bli bedre?

Håper det smaker!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.