Hverdagscookies

Hei fine og god onsdag!

Gjett om det tikket inn melding etter melding etter jeg lagde cookies i går. Oppskrift? Fremgangsmåte? Ingredienser? La meg si det slik, oppskriften kommer her.

Cookies er etter min mening noe av det beste som finnes. Helst med litt crunch utpå og en myk og deilig konsistens inni. Og sjokolade! Sjokolade er et must. Jeg elsker å ta dem ut av ovnen litt før de er helt ferdige og trykke dem ned med en stor skje. Hemmeligheten i en god cookie er også å la de avkjøle seg noe før du smaker.

I disse her finner du ingredienser som virkelig passer sammen. Mandelsmøret gjør cookien myk og fin, mens lønnesirupen gir akkurat den sødmen cookien trenger.

Husk på å aldri hoppe over bruken av havsalt. Havsalt sammen med sjokolade er noe helt for seg selv. Det skaper en magisk smak.

I denne oppskriften har jeg brukt mandelsmør. Du kan sikkert erstatte det med peanøttsmør, bare pass på at du bruker en litt flytende type. Lønnesirupen er fra Anglamark. Ønsker du en helt sukkerfri oppskrift kan du prøve å bruke funksjonell mat sin sukkerfrie lønnesirup. Sjokoladen er vegansk og sukkerfri. Her kan du også bruke vanlig mørk sjokolade om du ønsker det. Hvis du ikke tåler / kan ha egg kan du bruke denne fremgangsmåten: Knus 1 ss linfrø og bland med 3 ss vann. La det svelle noen minutter før du har det i røren.

Du trenger:

80 g mandelmel 🍪 3 store ss mandelsmør 🍪 0,6 dl lønnesirup 🍪 1 pinch havsalt 🍪 4 store ruter mørk sjokolade 🍪 1 egg 🍪 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Bland sammen mandelmel, mandelsmør, lønnesirup og havsalt. Finhakk sjokoladen og rør den inn. (Jeg bruker en liten foodprossessor for å få den helt knust). Sett miksen kaldt i 40 minutter. (Mens den står kaldt kan du skru ovnen på 180 grader). Når du tar ut røren finner du frem 1 egg og bakepulver og blander det godt inn. Fordel 12 mellomstore cookies på et stekebrett. Jeg stekte mine i 13 minutter.

Jeg anbefaler å oppbevare cookies en en tett beholder i kjøleskapet. Og du? Kalde cookies en til to dager etter du har laget de? So much life .

🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪

Det finnes også flere mandelmel typer på markedet. Jeg bruker kun Eldorado sitt mandelmel. For å oppnå samme resultat anbefaler jeg deg å bruke det samme som meg. Det kan kjøpes på Bunnpris og Meny. Hvis du lager disse cookiene blir jeg kjempeglad hvis du tagger meg!

Ønsker deg en nydelig dag!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.