Middagsideer til kjøttfri uke

Hei fine deg og god tirsdag!

Innholder reklame

I går fikk jeg en ide om å kjøre en kjøttfri middagsuke! Det vil si vegetar eller veganske middagsretter gjennom hele uken. En av grunnene til at jeg valgte dette er for å utfordre meg selv på kjøkkenet. Så denne uken vil jeg gjøre det litt mer spennende og teste ut ulike vegetarretter!

I dag er det svært enkelt å ta plantebaserte valg på matbutikken. Flere og flere aktører kommer på banen med fantastiske produkter og oppskrifter! En av mine favoritter er Grønne Folk som jeg er så heldig å få lov til å samarbeide med. Det jeg digger med deres produkter er at de er produsert i Norge, de er uten tilsetningsstoffer og de gjør det svært enkelt å få i seg grønnsaker.

I går ble det en enkel rett med Chili sin Carne, glutenfrie lefser fra Bfree, melkefri rømme fra Oatly og en god dasj brokkolispirer. Så enkelt, næringsrikt og helt utrolig velsmakende!

Mine favoritter fra Grønne folk er: Selleriburger

Falafel (disse er magiske)!

Urtehummus

Bolognese

Chili sin Carne

Thaigryte

Denne bolognesesausen er så god! Perfekt til for eksempel lasagne, spagetti eller alene med litt parmesan!

En annen favoritt er vegetarburger og vegetarboller fra Vivera Vega (disse kjøper jeg på Coop). Burgerne lager du enkelt til med for eksempel burgerbrød, pitabrød, pommes frittes eller en grønn salat. Vegetarbollene kan du enkelt tilsette i en bolognesesaus eller putte i en salat!

Her har vi stekt opp vegetarburgere og servert med pommes frittes, grønnsaker og pitabrød. I tillegg elsker jeg rødbeter og gjerne litt stekt løk til!

I dag skal jeg varme opp Grønne folk sin bolognese sammen med en boks hakkede tomater og litt kokosmelk. Så koker jeg opp spagetti og serverer med litt revet parmesan. Ønsker du enda mer næring og proteiner kan du gjerne tilsette en boks med kidneybønner eller røde linser!

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

Ellers har jeg tenkt å lage Grønne folk sin thaigryte med ekstra kokosmelk. Til den serverer jeg en stor skål med potetmos og stekte grønnsaker ved siden av. La meg også nevne at alle disse rettene er godkjent av Ulrik og Klara. Med litt pommes frittes og potetmos (eller pitabrød) som tilbehør er de helt fornøyd!

Til fredagens taco kjører jeg knuste bønner med tacokrydder! Her kan jeg virkelig anbefale deg Grønne Folk sin chili sin carne hvis du ønsker litt mer dybde i tacoen.

Som regel kjører vi pizza hver lørdag og den er nok det letteste å lage helt kjøttfri. Mine barn elsker pizzasaus og ost og kommer til å bli overlykkelige når mamma lager favorittpizzaen.

Og du? Hjemmelaget pommes frittes er så mye bedre for kroppen enn den frosne du finner i butikken! Prøv! Du kommer ikke til å angre! Skjær opp poteter i strimler, miks med olivenolje og havsalt. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter.

Som sagt er dette en kjøttfri middagsuke. Jeg synes det er gøy å eksperimentere med ulike oppskrifter og liker å bytte ut noen av middagene våre med plantebaserte alternativ. Håper du kan finne litt inspirasjon og gjerne bytte ut en eller to middager med noe plantebasert!

Ønsker deg en nydelig dag!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.