Mine beste frokostideer!

I dag deler jeg noen enkle, næringsrike og velsmakende frokostoppskrifter med deg! Man trenger selvsagt ikke å bruke de kun til frokost – disse matrettene smaker helt ypperlig til både frokost, lunsj og kvelds. Og du? Pannekaker til middag innimellom? Magisk.

Jeg elsker avokado! Og hva er vel bedre enn å fylle opp kroppen med bra fett før dagen starter for fullt? Fett holder deg mett og blodsukkeret ditt stabilt til langt utpå morgenkvisten. Min favoritt? Grovt brød eller knekkebrød med snøfrisk, ruccola, avokado, salt og pepper. Utrolig enkelt, men så godt!
Noen ganger er smoothiebowl den eneste løsningen. Kremete, næringsrik og fantastisk god på smak. Mulighetene er uendelige. Spinat, avokado, banan, mango – bruk dine favoritter. Min regel er å bruke mine magiske 4: Proteiner, fett, fiber og grønnsaker. Jeg kan også bruke frukt, men det utgjør som regel en liten del av smoothieoppskriften. Favorittvæsken er vann eller usøtet mandelmelk.
Har du ekstra god tid anbefaler jeg deg å prøve ut min “weekend plate”. Egg, bacon, pannekaker, smør og lønnesirup. Its a breakfast for champions. Når jeg kjøper bacon velger jeg fra øverste hylle. Det skal være kvalitet over kvantitet. Mine aller beste pannekaker? Lavkarbo, gluten og melkefri såklart. Til disse trenger du: 1 ss chiafrø + 1 ts fiberhusk (bland sammen og dekk med vann). Så tilsetter du 2 egg og 1 scoop plantforce synergi proteinpulver med naturlig smak og moser det med en stavmikser.
Omelett er en magisk matrett spør du meg! Den har reddet mange matpakker og travle ettermiddager. Jeg liker best å mikse sammen 2 egg, 0,5 dl havremelk og en god pinch himalayasalt. Du kan fylle omeletten med spinat, grønnkål, kyllingskinke, ost, spekeskinke eller hva du måtte ønske.
Surdeigsbrød med laks, egg , majones og chili. Dette er min store svakhet. Kokte egg med altfor mye majones. Jeg simpelthen elsker majones. Kombinasjonen av surdeigsbrød og bra pålegg er bare altfor godt. Denne passer perfekt i helgen når du har litt ekstra tid å bruke på kjøkkenet. Eller til en dag du vil lage deg en ekstra digg lunsj.
Proteinvafler (samme oppskrift som pannekakene) med Østavind ost, kyllingskinke, egg, avokado og brokkolispirer. Helt ærlig så tror jeg ikke det finnes en mer magisk kombinasjon enn dette her. Spesielt på en ellers vanlig hverdag. Dette er hva man kaller hverdagsmagi! En deilig og næringsrik frokost som kroppen elsker. Noen ganger lager jeg også en grønn smoothie til. Denne med betennelsesdempende ingefær.

For å oppsummere mine beste frokosttips vil jeg legge vekt på viktigheten av et sammensatt måltid som skal holde deg mett og stabil utover morgentimene. Mitt fokus når jeg lager frokost er at den skal inneholde bra fett, nok protein og nok fiber. Dette er mine hovedingredienser. Spiser jeg brødmat til frokost passer jeg på å ha et bra pålegg som for eksempel avokado og egg. Da får du også sunt fett og nok med proteiner. Brokkolispirer som topping er et fantastisk bra alternativ da det bidrar med fantastiske næringsstoffer. Mye mer enn vanlig brokkoli og den typiske agurk og paprika toppingen.

Ønsker deg en fantastisk flott dag!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.