Kveldsrutiner

God mandag fine deg! I dag deler jeg noen gode kveldsrutiner med deg. For meg er dette super avgjørende for en god natts søvn og en effektiv morgen. Håper du kan ta med deg noen tips. Ikke føl at du må ta helt av med nye rutiner. Prøv gjerne ut en eller to av punktene og se hva det gjør for søvnkvaliteten din.

I tillegg til gode morgenrutiner det like viktig med gode kveldsrutiner. Det du gjør i timene før du legger deg har mye å si for både ro, balanse og den viktige nattesøvnen.Klokkeslett for leggetid, tv programmer og andre ting du gjør i løpet av kvelden har en utrolig stor effekt på livskvaliteten din.

Min favoritt rutine er å finne frem en stor kopp te eller gullmelk, putte lavendel i diffuseren og sette på en rolig meditasjons spilleliste. Det er magisk det.

Ha en fast leggerutine:

Bestem deg for en fast leggetid hver kveld. Skal du opp tidlig og ønsker å unngå stress kan det være lurt å legge seg tidlig. Noen trenger 7 timer søvn, andre trenger 9 timer søvn. Personlig fungerer jeg optimalt når jeg har sovet mellom 7 – 8 timer.

Skru av Netflix og lignende en halvtime før du skal legge deg:

Er du en som elsker serier kan du med fordel skru av tvén en halvtime før du skal sove. Dette gjør at hjernen din forbereder seg på at det snart er natt og du vil oppleve en bedre søvnkvalitet.

Planlegg dagen som kommer:

Det verste jeg gjør om morgenen er å stresse. Å skrike til barna før vi skal ut dørene er ikke noe jeg liker særlig godt. Bruk noen minutter hver kveld på å planlegge en god morgen. Legg frem klær, matpakker og diverse som skal være med til jobb / og barnehage / skole. Sjekk værmeldingen og legg frem støvler, dress eller regntøy.

Sett telefonen din på ikke forstyrr.

Inne på innstillinger (iPhone) er det en meny som heter ikke forstyrr. Her kan du gjøre anrop og varslinger lydløse. Min telefon registrerer ingen aktivitet mellom 21:00 – 07:00. Da har jeg lagt meg i fred og ro og morgenen min er ikke preget av sosiale medier, nyheter og emails.

Demp lyset:

Demp lyset i stua og finn frem levende lys. Å dempe lyset før du skal legge deg gjr underverker for søvnen. Øyenene dine får slappet av og du sender viktige signaler til hjernen om at du snart er klar for å sove.

Dropp koffeinen:

Å drikke koffein i løpet av kvelden er ikke lurt. Selv om du kanskje tror at du tåler koffein bedre enn andre kan dette være med på å forstyrre nattesøvnen. Du sovner gjerne raskt, men søvnen kan fort bli dårlig i løpet av natten.

Unngå 21:00 nyhetene:

Slapp av, du vil enda få med deg verdens nyheter i morgen. Krig, corona, nød og uvær vil fortsatt være en del av morgendagens overskrifter. Problemet er at underbevisstheten din tar med seg inntrykk inn i søvnen. Ser du på noe som gjør deg urolig og oppgitt vil dette være med å påvirke deg natten gjennom.

Drikk gullmelk eller te:

Unn deg noe varmende i løpet av kvelden. For meg finnes det ingenting bedre enn å sette seg ned etter en lang dag og nyte en stor kopp gullmelk eller te. Gjør det til ditt øyeblikk og nyt kvelden.

Strekk ut:

Denne kan være vanskelig å gjennomføre hver kveld, men prøv å strekke ut kroppen før du skal legge deg. De kveldene jeg tar meg god tid til å puste ut og strekke på kroppen er ekstra avslappende.

Organiser:

Rydd sofaputer og ta ut av oppvaskmaskinen før du legger deg. Å våkne opp til et ryddig hus gjør underverker for humøret og stressnivået om morgenen.

Gjør klar kaffetrakteren. Jeg gjør alltid klar kaffen før jeg legger meg. Da er det kun å trykke på “on” knappen før badet om morgenen. Legg frem klær til deg selv og eventuelle barn du har. Jeg legger klar Ulrik og Klaras klær på gulvet foran sengen deres hver kveld. Da tar de det med seg ned på badet om morgenen. Jeg løper som regel alltid rundt i treningstøy og passer på å legge treningstightsen klar! Skal jeg ikke trene fra morgenen av liker jeg best å kombinere den med en finere genser.

Ønsker deg en nydelig kveld videre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.