Banansushi

I dag titter jeg innom med en utrolig enkel og velsmakende snackoppskrift! Banansushi med en god dose peanøttsmør. Peanøttsmør er virkelig noe av det beste jeg vet. Kremete, salt og en anelse crunchy. Det passer så innmari fint i smoothien, på brødskiva og som dip til for eksempel eple eller squash!

Det beste med peanøttsmør sånn utenom smaken er jo næringsinnholdet. Kjøper du et peanøttsmør av god kvalitet kan du være sikker på at det finnes gode ingredienser i det. Helst peanøtter og et lite hint av havsalt. Mitt favorittsmør er anglamark sitt økologiske crunchy. Det smaker fantastisk, er bra på pris og lett tilgjengelig. Det får du på Coop.

Du trenger:

1 lefse ⭐️ 1 ss peanøttsmør ⭐️ 1 ss rå kakao ⭐️ 1 banan

Banansushien lager du med 4 enkle steg: lefse, peanøttsmør, råkakao og banan. Så ruller du den sammen og skjærer opp i mindre biter. Akkurat som en sushirull!

Jeg valgte å bruke BFREE sine glutenfrie lefser da jeg foretrekker et glutenfritt alternativ. Du kan gjerne bruke speltlomper eller grove tortillalefser om du heller ønsker det.

Når det kommer til kakao sverger jeg til rå kakao. Hvis du lurer på hva dette er kontra vanlig kakao kan du lese her:

Rå kakao kommer i flere varianter. Kakaopulver, kakaomasse, kakaosmør, hele bønner med skall og kakaonibs. Det som skiller rå kakao fra vanlig sjokolade er hvordan kakaobønnene blir behandlet. Rå kakao blir kun soltørket og fermentert i motsetning til vanlige kakaobønner som blir soltørket, fermentert og brent. Det gir rå kakao et høyere innhold av planteflavonoider, samt vitaminer og mineraler.

Så hva venter du på? Lag deg en deilig rull med sunne fettsyrer fra peanøttsmøret, masse antioksidanter fra sjokoladen og deilig fiber fra bananen! En snack som både smaker helt fantastisk og gir utrolig bra næring til kroppen er og blir en vinner for meg!

Ønsker deg en nydelig kveld videre!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.