Fastelavn volume 1

Titter innom med en oppskrift i dag! Denne har jeg lovet dere siden sist uke, så nå skal du få oppskriften på noen deilige og lavkarbovennlige fastelavnsboller.

I skrivende stund ligger 10 fastelavnsboller i fryseboksen og venter på at det skal bli søndag. Jeg gleder meg til boller, krem og en ordentlig fin familiedag. Det er også morsdag og valentinsdag noe som gjør det ekstra viktig å unne seg noe godt! Men før selskap og boller skal jeg ha min første sykkeltime. Jeg er greit nervøs. Kanskje det hjelper å skrive det ned til dere. Jeg gruer meg skikkelig. Det er noe med det å pushe seg utav komfortsonen som gjør det så innmari nervepirrende.

Men en ting er sikkert – i 3 år har jeg pushet grensene mine til det ytterste. Og det har resultert i eget firma, drømmejobb og en drømmehverdag. Så jeg vet at det er verdt det og at man vokser på det å gjøre ting man egentlig ikke tror man får til.

Så var det disse bollene da. Glutenfri, melkefri og lavkarbo. Digger det jeg. Med en stor dasj havrekrem blir det faktisk helt episk. Selve bollene tar svært kort tid å lage da de ikke trenger hevetid. Resten av bollene får Lasse fikse søndags formiddag ;-). Husk å bruke de merkene jeg skriver i oppskriften. Det er viktig for et bra resultat.

Du trenger:

1 pose mandelmel fra Eldorado ⭐️ 1 boks imat fraiche fra oatly ⭐️ 1 dl kokende vann ⭐️ 1 ts fiberhusk ⭐️ 1,5 ts bakepulver ⭐️ 2 ts kardemomme ⭐️ 2 ss sukrin gold ⭐️ 1 ts ekte vanilje (kan sløyfes) ⭐️ litt havsalt

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Bland alt godt sammen og fordel 12 boller på et stekebrett. Stekes midt i ovnen i 17 minutter. Du kan med fordel pensle de med egg før de skal stekes eller med litt havremelk. Jeg pisker krem av imat visp fra oatly.

Bollene kan fryses.

Ønsker deg en nydelig dag!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.