Et ganske godt bananbrød

Kanskje det aller beste. Det beste jeg har smakt. Saftig, søtt og skikkelig godt. Jeg kan se for meg at dette smaker enda bedre med en deilig kopp kaffe og en liten anelse meierismør. Det hadde jeg ikke tid til. Jeg er den som må smake med engang. Brenner meg litt på tungen og tygger videre.

Det som er så fint er at jeg har fryst ned halve brødet. Delt det opp i mindre skiver slik at jeg enkelt kan ta ut en bit når jeg føler for noe ekstra til kaffen.

Brødet inneholder ikke melk og gluten og bytter du ut egget med et linfrø egg så er det helt vegansk. Du kan gjerne bytte ut sukrin gold med kokosblomstsukker eller råsukker. Har du ikke imat visp kan du bruke 2 ss med for eksempel vanilje yokos / naturell yokos.

Du trenger:

1 stor moden banan 🍌 2 ss sukrin gold 🍌 2 ss smeltet kokosolje 🍌 1 egg 🍌 1 dl imat visp 🍌 50 g mandelmel 🍌 20 g plantforce Energy naturlig proteinpulver 🍌 1 ts bakepulver 🍌 1 ts fiberhusk 🍌 litt havsalt 🍌 1 ss chiafrø til topping 🍌 1/2 banan til topping 🍌 kanel

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Legg bananen i en bolle og mos den godt med en gaffel. Tilsett sukrin gold, kokosolje, egg, imatvisp og bland det godt sammen. Tilsett alt det tørre og rør det sammen til en jevn røre. Fordel røren i en mindre brødform (du kan doble oppskriften for et større brød) og strø over chiafrø og ceylon kanel. Del den halve bananen opp i 3 mindre biter og fordel over røra. Stekes i ca 30 minutter midt i ovnen.

Ønsker deg en nydelig onsdag videre.

Takk for at du leser – Maria

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.