Chiapudding med sjokoladekrønsj

Titter innom med en deilig oppskrift. Sånn skikkelig hverdagsluksus. Nøtter, sjokolade og ferske bær. En kremete konsistens med et lite hint av kokos. Perfekt på en tirsdag.

Når jeg lager chiapudding foretrekker jeg å bruke lett kokosmelk. Bruker du vanlig kan konsistensen bli svært tykk. Det som er fint med lett kokosmelk er at du får en fin smak av kokos og en fløyelsmyk pudding. Jeg har også brukt blåbær og bringebær, men du kan også bruke bjørnebær og jordbær.

Jeg liker best å bruke bær vs frukt i chiapudding da de inneholder svært lite sukker. Bær er rike på fiber og vitaminer. De inneholder antioksidanter og viktige mineraler som kroppen trenger. Så fyll på med bær! Frosne som ferske. I tillegg til chiapudding kan du også bruke bær som topping, i smoothies og med en liten dasj krem etter middagen. Supre til å slukke søtsuget med.

Flere spør meg om hvilken granola / müsli jeg foretrekker å kjøpe. Helt ærlig så liker jeg best å lage den selv. Kjøpte varianter inneholder ofte mye unødvendige tilsetningsstoffer og har ofte et høyt innhold av sukker. Når jeg vil ha noe crunchy topping lager jeg det heller hjemme. Valnøtter, mandler, diverse frø og mørk sjokolade er en fantastisk fin kombinasjon.

Dagens pudding inneholder en miks av valnøtter, mandler, 85% sjokolade og gresskarfrø. En miks som består av mye proteiner og sunt fett.

Du trenger:

2 ss chiafrø ⭐️ 2 dl lett kokosmelk ⭐️ 1 sprut fibersirup gold ⭐️ 2 ss yokos naturell ⭐️ 10 mandler ⭐️ 10 valnøtter ⭐️ 1 ts gresskarkjerner ⭐️ 1 rute mørk sjokolade ⭐️ ceylon kanel ⭐️ ferske bær

Slik gjør du:

Bland sammen chiafrø, yokos naturell, lett kokosmelk og fibersiurp gold. (Du kan erstatte det med lønnesirup hvis du ønsker). Sett det kaldt i kjøleskapet til puddingen blir tykk. Knus nøttene og sjokoladen til en grov miks. I et glass legger du ferske bær og fyller på et lag med chiapudding. Så legger du over nøtteblandingen før du fyller et lag til med chiapudding. Avslutt med ferske bær og ceylon kanel. Servers med engang.

Bruker du et glass med lokk kan du også ta med deg denne puddingen på jobb!

Ønsker deg en nydelig dag videre. Takk for at du leser – Maria

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.