Syrlig gulrotkake

Litt farlig er det å bake en kake uten å ha noen å dele den med. Heldigvis skal vi i bursdag til pappa senere. Gulrotkake har alltid vært en stor favoritt hos meg. Krydderaktig smak, saftig konsistens og en deilig frosting slår de aller fleste desserter. Nå skal det nevnes at denne gulrotkaken er av det sunnere slaget. Litt mindre karbohydrater og litt mer fiber. Men fortsatt veldig god.

Mitt triks er å tilsette en god dasj kokosolje for en saftig bunn. Mørk sjokolade blandet med litt mandler og gulrot gir en fantastisk fin struktur i kaken og kardemommen gir et lite hint av krydder.

Selve frostingen er laget av pisket havrekrem blandet med sitronsaft. Syrlig, søtt og skikkelig fyldig. Jeg overdriver ikke når jeg sier at den kaken kunne bli spist på noen minutter.

Kaken er melk og glutenfri. Den er laget med 3 ss sukrin gold, men det kan erstattes med lik mengde kokosblomstsukker eller 1 dl lønnesirup. Jeg har også brukt plantforce synergy proteinpulver naturell i røren. Har du ikke det kan du bruke 20 g ekstra mandelmel.

Mandelmelet jeg bruker er fra Eldorado. Det synes jeg er det absolutt beste å bruke i bakst.

Du trenger:

2 gulrøtter ⭐️ 25 mørk sjokolade ⭐️ 10 mandler ⭐️ 2 egg ⭐️ 1 dl havremelk ⭐️ 3 ss sukrin gold ⭐️ 2 ss smeltet kokosolje ⭐️ 50 g mandelmel ⭐️ 20 g proteinpulver ⭐️ 1 ts fiberhusk ⭐️ 1 ts bakepulver ⭐️ 1 ts kardemomme

Til topping:

1 dl havre imat visp ⭐️ saften fra 1/2 sitron ⭐️ et par dråper stevia vanilje / 1 ss lønnesirup / 1 ss fibersirup gold

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Finhakk gulrøtter, sjokolade og mandler i en foodprossessor. Visp sammen egg, sukrin gold, kokosolje og havremelk. Tilsett gulrotmiksen og bland godt. Tilsett alt det tørre og ha røra i en papirkledd brødform. Stek kaken i 30 minutter. La den avkjøles før du har på frostingen. Visp sammen havrekrem, sitronsaft og søtning og fordel kremen over kaken. Jeg toppet med spiselige blomster og revet sitronskall.

Takk for at du leser – Maria

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.