Fredagstid

Blomster, blomster og mer blomster. Kan det bli mer vårstemning enn dette?

Håper du har en fin start på helgen din! Her skinner solen og fredagsfølelsen er virkelig til å ta og kjenne på. Her hvor jeg bor har vi et lite sentrum som oser av koselig bygdefølelse. Vi bor ikke langt unna byen (Stavanger), men langt nok at du kjenner på den fine og lune småbystemningen. Blomsterbutikk, helsekost og kafe. Akkurat det jeg trenger en fredags formiddag.

I dag fikk jeg disse produktene med meg hjem. Linsechips (Ulrik og Klaras fredagsfavoritt), yaconsirup og kokosmel til helgebaksten – og eimealt kraut. Eimealt er et lokalt merke som spesialiserer seg på fermentert mat. Personlig har jeg et daglig mål om å få i meg et eller annet fermentert. Kombucha, kraut eller eplesidereddik er 3 gode alternativer. Fermentert mat gjør underverker i mage / tarm og er generelt bra for helsen.

Som regel tyr jeg til eplecidereddik da jeg synes det er utrolig lettvint å få i seg. Skal jeg unne meg noe ekstra blir det ofte et stort glass med kombucha. Denne eplecidereddiken fra Renee Voltaire er min favoritt! Den er fermentert og inneholder moder, chili, ingefær og gurkemeie. Eplesidereddik skal være fermentert, ufiltrert, med moder og ikke fra konsentrat. Dette er svært viktig med tanke på effekten du vil oppnå. Jeg kjøper denne på Sunnkost.

Etter at jeg ble mer bevisst på melkesyrebakterier og fermentert mat har huden min blitt utrolig fin.

Fredagsglede med positive affirmasjonskort. Cardiganen er fra Zara og gir meg ordentlig fin vårstemning.

Ellers håper jeg at du har det fint i disse rare tider. At du finner hverdagsglede i de små tingene. Jeg håper at du unner deg en kaffe, en blomsterbukett eller en tur i frisk luft og nyter at våren er rett rundt hjørnet. For min del er matlaging alltid en fin ting å gjøre. Baking spesielt. I dag kom jeg over en oppskrift jeg måtte prøve ut med engang – lavkarbo kanelboller.

Oppskriften fant jeg på funksjonell mat sin Instagram via @omlavkarbo.

Denne helgen skal nytes med boller, gullmelk, kaffe og frisk luft. Fire ting som gir meg mye glede hverdag som helg. Ønsker deg en nydelig helg! Tusen takk for at du leser – Maria.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.