Mango og kokoskake

Hei fine deg og god onsdag! Håper du har hatt en nydelig påskeferie! Her er hverdagen startet for fullt – barnehage, jobb og alt som hører til. Ferie er helt fantastisk – men hverdag? Ganske bra det og.

I dag deler jeg en utrolig god oppskrift. Mango og kokoskake. Lavkarbo, glutenfri og melkefri. Saftig, tropisk og farlig god. Oppskriften er utrolig enkel – bland sammen alle ingrediensene og hell over i en springform.


For et par kvelder siden så jeg et matprogram på Netflix (Somebody Feed Phil). Det er en amerikansk reisedokumentar som følger Phil Rosenthal gjennom de ulike byene sitt tradisjonelle kjøkken. Personlig så elsker jeg slike program. Reise, kultur og mat. Episoden jeg så fant sted i Rio. Sommer, sol, strandliv og et marked fullpakket med liv og kortreist mat. Magisk. Så magisk at jeg kjente et lite savn. Et lite savn etter folkeliv, sommer og varmere dager.


Jeg tok med meg 3 ting fra denne kvelden. Jeg kan faktisk ikke se på matprogram uten at jeg selv spiser. Jeg blir utrolig inspirert til å kokkelere selv. Jeg vil kle meg i fargerike skjørt og drikke et kaldt glass vin i sommervarmen.


Men akkurat nå? Akkurat nå får denne kaken gi et lite hint av tropisk varme. Sødmen fra mangoen og den ristede kokosen løfter smaken og fettet fra kokosmelken gjør kaken fantastisk saftig.

Du trenger:

1 mango ⭐️ ristet kokosnøtt ⭐️ 200 g mandelmel (anglamark Coop) ⭐️ 2 ss sukrin gold ⭐️ 1 ts havsalt ⭐️ 1 ts bakepulver ⭐️ 1 dl kokosmelk ⭐️ 3 ss kokos original vegansk (coop) ⭐️ 2 egg

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader og finn frem en springform på 20 cm. Dekk bunnen med bakepapir og smør formen med litt olje. Skjær mangoen i mindre strimler og fordel dem nederst i kakeformen. Strø over kokosflak. Ha alle de øvrige ingrediensene i en bolle og miks det godt sammen. Fordel røren ut i kakeformen og sett kaken i midt i ovnen i 30 minutter. Når kaken har avkjølt seg noe legger du et fat over springformen og snur kaken. Nå skal mangoen ligge øverst. Serveres gjerne med litt pisket krem.

Ønsker deg en nydelig dag videre. Takk for at du leser – Maria

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.