Fredagstid

Hei fine og god fredag.

Min seneste avhengighet. Chiagrøt. Med fibersirup karamellsaus. Helt enkelt ganske digg.

Håper fredagen din er fin så langt. Her skinner solen og våren har endelig kommet. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg tror at våren skal komme i mars. Den gjør liksom aldri det. Langt uti april glimter våren til med sine grønne skudd og tosifrede grader. Noe jeg må huske på til neste år. At våren, den bruker som regel litt god tid.

I dag har jeg blant annet utfordret Lasse på å finne en spesiell vin til meg. Du vet, uten sulfitter, økologisk og lav på sukkerinnhold. Han ser på seg selv som en brukbar vinkjenner, så nå får vi se hva han kan klare å fikse. Jeg er forresten veldig glad i god vin. Ikke i store mengder vel og merke – men et glass vin av og til er fantastisk godt. I de siste årene har jeg også blitt mer nøye på hvilken vin jeg velger å drikke. Den må være økologisk (uten bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel). Biodynamisk (vingården jobber med alle dens dyr og planter som et økosystem og gården er selvforsynt på alle områder). Og nå er jeg på jakt etter en uten sulfitt. Så, jeg skal oppdatere deg hvis Lasse finner en vin som passer til alle disse kriteriene.


Ellers har jeg akkurat fått melding om at Sats har stengt ned sine sentre på Nord Jæren. Noe som selvsagt er utrolig leit, men man får dessverre ikke gjort så mye med det. Jeg er utrolig takknemlig for å ha en nydelig natur rett utenfor huset som kan brukes flittig til både tur og løping. Og jeg anbefaler virkelig å bruke den fine naturen vår til å trene i. Ta med deg noen vekter ut eller gå en tur – uansett så vil den friske luften gjøre underverker for både kropp og sinn.

Gullgrøt:

3 ss chiafrø ⭐️ 1 boks lett kokosmelk fra Santa Maria ⭐️ 1 ts fiberhusk ⭐️ 1 ss mandelmel ⭐️ 1/2 ts gyllen gurkemeieblend ⭐️ 1/2 banan

Mos bananen i en gryte og tilsett resten av ingrediensene. Kok opp mens du rører og la grøten tykne. Det tar noen minutter. Serveres med engang. Jeg har toppet med yokos naturell, peanøttsmør, fibersirup karamell, hempfrø, blåbær og valnøtter.


Jeg ønsker deg en nydelig helg. Håper du koser deg med de du er glad i og nyter at helgen er her. Tusen takk for at du leser – Maria.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.