Surmelkskake med saftig smørkrem

Gledelig søndag!

Bursdag og kake. Og enda mer kake. Hva er vel en bursdag uten en saftig sjokoladekake? Dette er min bankers festkake. Laget med surmelk. Saftig og helt enkelt ufattelig god. Funker hver eneste gang og er helt latterlig enkel å smelle sammen. Oppskriften fikk jeg av min venninnes stefar. Siden den gang har jeg gjort litt om på ingrediensene og lagd en oppskrift som funker for oss.


Den er langt i fra sukkerfri og absolutt ikke glutenfri. Men ikke alt skal byttes på. Noe bare fungerer slik som det er. Som denne surmelkskaken dynket i meliskrem.

Til kaken trenger du:

5 dl siktet speltmel ⭐️ 2 ss havrefiber ⭐️ 3 ts råkakao ⭐️1 ts ceylon kanel ⭐️ 2 ts natron ⭐️3,5 dl rørsukker ⭐️6 dl surmelk ⭐️ 100 g smeltet meierismør


Til smørkremen trenger du:

200 g romtemperert meierismør ⭐️ 500 g melis ⭐️ 3 ss råkakao ⭐️ 6 ss kaffe


Slik gjør du:

Sikt speltmelet sammen med råkakao i en bakebolle. Tilsett resten av ingrediensene og miks godt. Fordel i en mellomstor firkantet kakeform og sett kaken på rist nederst i ovnen. Ovnen skal være kald når du setter kaken inn. Skru opp temperaturen på 200 grader. La den stå inni ovnen i 30 minutter og avkjøl kaken på kjøkkenbenken.

Når kaken er avkjølt kan du starte med smørkremen. Ha alle ingrediensene til smørkremen i en miksebolle og rør alt godt sammen. Tilsett kaffen til slutt og fordel kremen over kaken.

Stjernene fant jeg på Søstrene Grene.

Ønsker deg en nydelig søndagskveld! Tusen takk for at du leser – Maria.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.