Ikea favoritter akkurat nåJeg elsker å drømme meg bort til den italienske landsbygda. Eller den franske for den saks skyld. Når sant skal sies har jeg kun vært på den italienske. En god del ganger. Mamma har et hus i en liten bortgjemt by midt i Italia. Omgitt av solsikkeåkre, blå himmel og hundre år gamle hus. Vi var der sommeren 2019. Så skjedde jo Covid og du vet jo resten av den historien. Uansett så lever jeg litt på den sommerferien enda. Den gode og varme luften. Steingulvet på terrassen. Og rødvin til lunsj.

Så akkurat nå prøver jeg å invitere den energigivende landstilen inn i mitt eget hus. Varme farger, naturlig tekstil og elementer av stein og keramikk. Jeg kan ikke helt sette ord på hva denne stilen gjør for sinnet mitt. Men det er akkurat som om jeg blir litt roligere. Litt mer balansert. Jeg finner freden i mitt eget hus og kjenner at jeg lander litt. Følelsen av av de varme fargene treffer meg hver morgen. Fargene jeg ser på kaffekoppene mine gir meg god energi. Beige, blått, brunt. Naturlig. Rolig.

Elsker designet på denne stolen. Og den naturlige fargen gir et nydelige inntrykk.

Ikea har vært en personlig favoritt i flere år. Vi har flere møbler (nesten alle) fra Ikea og rett før jul kjøpte vi også et Ikea kjøkken. Det er rimelig og det nøytrale designet gjør det enkelt å kombinere med andre interiørstiler. Ved første øyekast kan nok Ikea fremstå som litt “typisk Ikea”, men har du et godt øye og litt tålmodighet kan du finne skjulte skatter der også. I dag tipser jeg om mine favoritter akkurat nå. Favoritter som bærer preg av den stemningen jeg ønsker å skape i mitt eget hjem.

Disse koppene. Skålene. For en drøm. Noe av det fineste Ikea har kommet med etter min mening. Jeg lar mine stå til pynt.
Nydelig pute til sofaen og utesofaen. Bordbrikke i en fantastisk fin grønnfarge.

Jeg går alltid ut i fra den hvite basen. Lyse vegger, lyst kjøkken og lyse tepper. Så kommer fargene inn. Trebord, konstrastvegger og tapet. Svarte håndtak i stein. Putetrekk som binder den naturlige stemningen jeg gjerne vil få frem. Kurver som kunne hengt på knaggen i et hvilket som helst fransk landhus.

Elsker hvordan disse kurvene kan myke opp den ellers kjedelige Kallax hyllen. Kallax hyllen er et fantastisk oppbevaringsmøbel til for eksempel barnerommet. Med disse kurvene kan du skape et litt friskere inntrykk.
På årets ønskeliste til uterommet.

Håper du kan ta med deg noe gode tips. Ønsker deg en nydelig dag. Tusen takk for at du leser – Maria.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.