17 mai kake

Hei og god fredag!

Tenk at nå er dagen her som jeg har lengtet etter. Om tre dager😉. Jeg er veldig glad i 17. mai. Flaggene, korpsmusikken, bunaden min. Tradisjonene våre. Ja, 17. mai er en fantastisk fin dag etter min mening. Som i fjor blir årets nasjonaldag litt annerledes, men jeg håper at du enda kjenner litt på den gode og kjente stemningen. Det er mai, bjørken er helt grønn og våren er virkelig kommet. Det er ganske så fint.

Jeg elsker å lage til litt ekstra god mat på 17. mai og i år deler jeg en lettvint fløtekake med deg. Lettvint hvis du lager den i en form, litt mer arbeid hvis du vil dele den opp i tre slik som jeg har gjort. Røra er uansett den samme – du velger kun hvilken kakeform du foretrekker.

Kakeformen jeg valgte er relativt liten og røra holder til tre kakebunner. Med tanke på steketiden tar det litt tid å lage denne versjonen. Vil du holde det enkelt før den store dagen kan du gjerne lage et lag (eventuelt skjære bunnen i to) og dekke den med krem og ferske bær.

Kremen jeg har brukt er havremelk imat visp. Du kan bruke gryr eller vanlig fløte også. Bruker du vanlig fløte blir det en mer tradisjonell bløtkake, men ønsker du et melkefritt alternativ anbefaler jeg oatly sin imat visp. Den finner du på Meny og utvalgte Rema 1000 butikker.

Du trenger:

200 g mandelmel (Anglamark sitt fra Coop eller Eldorado mandelmel (Bunnpris og Meny) ⭐️ 2 egg ⭐️ 2 ss sukrin gold / kokosblomstsukker ⭐️ 1/2 ts havsalt ⭐️ 1 ts bakepulver ⭐️ 1 dl kokosmelk ⭐️ 3 ss kokos vegansk yoghurt fra Coop / vanlig vaniljeyoghurt

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Ha alle ingrediensene i en bolle og miks dem godt sammen. Smør en kakeform (20 cm / 25 cm) eller 12 cm for 3 lags bløtkake. Ha røra i og stek kaken midt i ovnen i 30 minutter. Pisk opp krem og fordel over kaken når kaken er helt avkjølt. Pynt med friske bær (blåbær, jordbær og bringebær). Lager du 3 lags steker du bunnene i tre omganger. La alle kakene avkjøles helt før du fordeler kremen mellom lagene og rundt kaken. Sett gjerne et hardt sugerør i midten av kaken slik at den ikke sklir ut når du pynter den.

Ønsker deg en nydelig fredag videre!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.