Deilige sjokocookies

Hei og god onsdag!

Håper dagen din er fantastisk bra! I dag titter jeg innom med en aldri så liten cookieoppskrift. Yes I know, me and all the cookies. Hva kan jeg si? Jeg virkelig elsker cookies og synes det er helt fantastisk å lage på en ellers vanlig hverdag. Seigheten, smaken og den følelsen av at man virkelig unner seg en liten treat midt i uken er helt magisk etter min mening.

Jeg baker som regel med mandelmel da jeg foretrekker et glutenfritt alternativ. Om ønskelig kan du bytte ut 100 g mandelmel med 80 g speltmel. Ellers sverger jeg til mandelsmør. Å beskrive mandelsmør er nærmest umulig. Man må egentlig bare smake det selv. Foretrekker du peanøttsmør kan du også bruke det i stedet for mandelsmør i oppskriften.


Havrefiber kan også byttes ut med fiberhusk. I oppskriften finner du også yaconsirup. Det kan erstattes med for eksempel lønnesirup eller fibersirup gold. Lager du cookies etter min oppskrift er den melkefri, glutenfri og lavkarbo. Og mandelmelet? Eldorado sitt (Meny, Kiwi og Bunnpris). Billig og svært god!

Du trenger:

100 g mandelmel 🍪 1 ss havrefiber 🍪 1/2 ts havsalt 🍪 2 ss mandelsmør 🍪 2 ss kokos vegansk fra coop 🍪 4 ruter mørk sjokolade 🍪 3 sprut yaconsirup 🍪 1 egg 🍪 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Knus sjokoladen. Bland sammen alt utenom egg og bakepulver. Sett alt i kjøleskapet i 30 minutter. Bland så inn egg + bakepulver. Lag 10 store cookies eller 15 små. Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter. Her må du velge om du vil ha litt seige cookies eller harde. La de avkjøles helt før du spiser. Kan gjerne ligge i kjøleskapet i 2-3 dager.

Ønsker deg en nydelig dag fine!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.