Glutenfrie scones med mandelmel

God mandag!

Endelig mandag og endelig sommer. I morgen er det første juni og jeg er så klar for sommer, sol og varme. I dag deler jeg en utrolig lett og fin oppskrift – glutenfrie scones med mandelmel. Du skal få to alternativer – en versjon laget med sjokolade. Og en versjon laget med valnøtter og rosiner.

Begge to er like gode. Eller, den med sjokolade er vel strengt tatt best, men med en anelse smør og litt syltetøy synes jeg scones smaker fantastisk godt uansett! Disse er laget med mandelmel og er glutenfri, lavkarbo og melkefri hvis du ønsker det. Da bruker du kun en vegansk sjokolade i deigen.

Det første jeg vil tipse deg om er å kjøpe mandelmel fra Eldorado. Det finner du på Meny og Bunnpris. Det er fantastisk bra å bake med + det er svært rimelig sammenlignet med andre typer mandelmel.


Et annet tips er å investere i en god og ren vaniljeekstrakt. Det koster en del, men er drøyt i bruk. Jeg finner det på helsekost.

Du trenger:

160 g mandelmel ⭐️ 1/2 ts havsalt ⭐️ 1 ts bakepulver ⭐️ 2 egg ⭐️ 2 ss yakonsirup ⭐️ 1 ts fiberhusk ⭐️ 1 ss vaniljeekstrakt

Sjokoladeversjon (60 g knust mørk sjokolade) Nøtteversjon (3 ss rosiner + 3 ss valnøtter)

Slik gjør du:

Bland sammen alt det tørre utenom fiberhusk. Miks sammen de våte ingrediensene og bland det sammen med det tørre. Når du har mikset det sammen kan du tilsette fiberhusk og kna det inn. Finn frem et papirkledd stekebrett og kna deigen sammen og legg det på brettet. Trykk deigen ned som en litt tykkere pizzabunn. Finn et pizzahjul og del opp i 8 stykker. Stek de midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter (til det blir brunt og sprøtt). La alt avkjøles før du igjen går over med pizzahjulet og deler opp sconsen.

Ønsker deg en flott mandag videre! Jeg har også lagt ut en helt ny episode av Mandagsmagi i dag. Der snakker jeg om kosthold, matvaner og mye mer! Den finnes på Apple podcast og Spotify.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.