Juleboller

Verdens beste juleboller? Disse gir garantert julestemning😌🎄 Jeg elsker gjærbakst, spesielt saftige boller med masse smak. Dagens oppskrift inneholder både krydder fra juleblenden, dadler, rosiner og mørk sjokolade. En helt nydelig sammensetning av herlige aromaer.

Mitt triks er å bruke lite gjær og mye kokosmelk. Lengre hevetid og et fantastisk saftig resultat. Og du? Det finnes ikke smak av kokos selv om du bruker kokosmelk😉

Du trenger:

1 boks vanlig kokosmelk (rema 1000) 🎄 2 ss plantemyk fra Berit Nordstrand / vanlig smør 🎄 1/4 pakke fersk gjær (gjerne mindre om du har god tid) 🎄 500 g siktet speltmel 🎄 1 ss havrefiber 🎄 1 ts kardemomme 🎄 3 ss kokosblomstsukker 🎄2 ts juleblend 🎄 litt salt 🎄 1 boks rosiner 🎄 5 store medjool dadler 🎄 1/2 plate melkefri sjokolade / vanlig mørk sjokolade

Slik gjør du:

Varm opp kokosmelk og plantemyk til fingervarmt. Bland i gjær. Bland sammen alt det tørre, hakk opp sjokolade og dadler og tilsett alt sammen med rosiner i den lunkne væsken. Elt deigen i maskin i ca 10 minutter. Sett den til side og la den heve i 2-3 timer.

🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

Kjevle ut til et stort rektangel. Smør ut plantemyk og dryss over ceylon kanel og kokosblomstsukker. Brett den ene siden over til midten og ta den andre delen over. Del opp i mindre strimler og snurr til kanelsnurrer. La snurrene etterheve i 45 minutter. Pensle med egg og stek i ca 9 minutter på 225 grader.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.