Sjokolade cookies med mandelmel

Er du klar for noen lekre cookies du kan kose deg med i helgen? Blodsukkervennlige og latterlig gode. Disse er helt perfekt både for store og små og de tar svært liten tid å lage. Jeg foretrekker å bruke mandelmel fra Eldorado i oppskriften (billig og velsmakende). Du kan selvsagt bruke et annet merke, men husk å justere litt på oppskriften da mandelmel kan variere i konsistens. Jeg bruker lønnesirup men du kan bytte ut med yaconsirup for mindre sukker innhold. Når det er sagt er mengden lønnesirup svært liten fordelt på disse cookiene.

Du trenger:

2 dl mandelmel 🍪 2 ss mandelsmør / peanøttsmør / tahini 🍪 1 dl lønnesirup / 3 sprut yaconsirup 🍪 1 egg 🍪 1/2 mørk sjokolade 🍪 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Bland sammen mandelmel, nøttesmør og lønnesirup. Sett det kaldt i 10 minutter. Sett ovnen på 180 grader og finhakk sjokoladen. Rør inn egg, bakepulver og sjokolade. Bruk en spiseskje og lag mellomstore cookies på et bakekledd stekebrett. Stek i ca 12 minutter og avkjøl på rist.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.