Blodsukkervennlig makisushi

Makisushi som ikke spiker blodsukkeret? Ja takk! Denne oppskriften er laget med blomkålsris og er svært gunstig for blodsukkeret. Pluss du får ekstra fiber for magen! Det fine er at kremosten gir en skikkelig deilig konsistens til blomkålsrisen og du merker nesten ikke smaken av blomkål i det hele tatt.

Du trenger:

1 pose blomkålsris 🍣 1 pakke kremost naturell Tine 🍣 1 ss lønnesirup 🍣 1ss riseddik

1 pakke Salmalaks 🍣 1 pakke noriark 🍣 1 avokado 🍣 1 agurk 🍣 sesamfrø 🍣 soyasaus

Slik gjør du:

Finn frem blomkålsris, kremost, lønnesirup og riseddik. Varm opp blomkålsrisen i en stekepanne og rør godt. Bland risen med kremost, lønnesirup og riseddik i en miksebolle. Sett blandingen kaldt i 30 minutter.

Del opp salmalaks, avokado og agurk i like store strimler. Fordel blomkålsris på et noriark. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket. Fordel laks, avokado og agurk langs den nederste siden av arket.

Rull makirullen nesten helt sammen. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.

Skjær hver rull i to, og så videre til du har fått 8 biter.

Server sushirullene med soyasaus blandet med sesamfrø og gjerne syltet ingefær.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.