Blogg

Blodsukkervennlig makisushi

Blodsukkervennlig makisushi

Makisushi som ikke spiker blodsukkeret? Ja takk! Denne oppskriften er laget med blomkålsris og er svært gunstig for blodsukkeret. Pluss du får ekstra fiber for magen! Det fine er at kremosten gir en skikkelig deilig konsistens til blomkålsrisen og du merker nesten ikke smaken av blomkål i det hele tatt.

Du trenger:

1 pose blomkålsris 🍣 1 pakke kremost naturell Tine 🍣 1 ss lønnesirup 🍣 1ss riseddik

1 pakke Salmalaks 🍣 1 pakke noriark 🍣 1 avokado 🍣 1 agurk 🍣 sesamfrø 🍣 soyasaus

Slik gjør du:

Finn frem blomkålsris, kremost, lønnesirup og riseddik. Varm opp blomkålsrisen i en stekepanne og rør godt. Bland risen med kremost, lønnesirup og riseddik i en miksebolle. Sett blandingen kaldt i 30 minutter.

Del opp salmalaks, avokado og agurk i like store strimler. Fordel blomkålsris på et noriark. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket. Fordel laks, avokado og agurk langs den nederste siden av arket.

Rull makirullen nesten helt sammen. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.

Skjær hver rull i to, og så videre til du har fått 8 biter.

Server sushirullene med soyasaus blandet med sesamfrø og gjerne syltet ingefær.


Sjokolade cookies med mandelmel

Sjokolade cookies med mandelmel

Er du klar for noen lekre cookies du kan kose deg med i helgen? Blodsukkervennlige og latterlig gode. Disse er helt perfekt både for store og små og de tar svært liten tid å lage. Jeg foretrekker å bruke mandelmel fra Eldorado i oppskriften (billig og velsmakende). Du kan selvsagt bruke et annet merke, men husk å justere litt på oppskriften da mandelmel kan variere i konsistens. Jeg bruker lønnesirup men du kan bytte ut med yaconsirup for mindre sukker innhold. Når det er sagt er mengden lønnesirup svært liten fordelt på disse cookiene.

Du trenger:

2 dl mandelmel 🍪 2 ss mandelsmør / peanøttsmør / tahini 🍪 1 dl lønnesirup / 3 sprut yaconsirup 🍪 1 egg 🍪 1/2 mørk sjokolade 🍪 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Bland sammen mandelmel, nøttesmør og lønnesirup. Sett det kaldt i 10 minutter. Sett ovnen på 180 grader og finhakk sjokoladen. Rør inn egg, bakepulver og sjokolade. Bruk en spiseskje og lag mellomstore cookies på et bakekledd stekebrett. Stek i ca 12 minutter og avkjøl på rist.

Ettermiddags pick me up

Ettermiddags pick me up

Hils på min lille ettermiddags pick me up these days.

Du vet de timene mellom lunsj og middag som ofte blir litt lange? Og du kjenner at energinivået daler? Og suget etter noe søtt banker på døren? Let me hook you up med et digg alternativ. Jordbærsmoothie med en anelse protein. Fiber, fett og protein – 3 gode byggestener for varig energi.

Til smoothien trenger du 2,5 dl vann • 1 liten neve frosne jordbær • 1/2 banan • 1 ss chiafrø og 1 liten scoop plantforce vanilje.

Et sunt og næringsrikt mellommåltid som gir deg energi, glød og lett metthetsfølelse.

Årets første lunsj

Årets første lunsj

Godt nyttår fine deg!

Håper du har en myk og fin start på 2022. Jeg titter innom for å tipse deg om en velsmakende og mettende lunsj i det nye året. Personlig liker jeg å legge lista lavt når det kommer til nyttårsforsetter. Hver dag er en fresh start i mine øyne og du kan alltids velge på ny. Når det kommer til mat og trening er nok januar den måneden der flest skal gjøre store endringer. Mitt tips? Ta et steg av gangen slik at du ikke skuffer deg selv om tre uker.


Et steg i riktig retning kan være å innføre brokkolispirer. Da har du allerede kommet langt på vei og kroppen din får plutselig et hav av næring (vi snakker c vitamin, fiber og andre viktige næringsstoffer). Brokkolispirer inneholder mer c vitamin enn appelsin og for meg som er svært sensitiv mot sitrus er det en veldig god nyhet.


Brokkolispirer kan du putte på brødskiva, i smoothien eller på omeletten. Denne omeletten består av 3 egg, litt vann og himalayasalt. Jeg steker den i kokosolje, topper med sort pepper og en anelse chilli. For ekstra smak kan du rive over litt Jarlsberg.

Omlett er fullpakket med proteiner! Når du kombinerer sunt fett (pesto fra coop er magisk) og proteiner skjer det magiske ting både mtp hormoner, blodsukker og metthetsfølelse.
Jeg elsker også kombinasjonen av kokos vegan og bær. Topp med litt chiafrø for ekstra næring!

Ønsker deg en nydelig mandag!

Juleboller

Juleboller

Verdens beste juleboller? Disse gir garantert julestemning😌🎄 Jeg elsker gjærbakst, spesielt saftige boller med masse smak. Dagens oppskrift inneholder både krydder fra juleblenden, dadler, rosiner og mørk sjokolade. En helt nydelig sammensetning av herlige aromaer.

Mitt triks er å bruke lite gjær og mye kokosmelk. Lengre hevetid og et fantastisk saftig resultat. Og du? Det finnes ikke smak av kokos selv om du bruker kokosmelk😉

Du trenger:

1 boks vanlig kokosmelk (rema 1000) 🎄 2 ss plantemyk fra Berit Nordstrand / vanlig smør 🎄 1/4 pakke fersk gjær (gjerne mindre om du har god tid) 🎄 500 g siktet speltmel 🎄 1 ss havrefiber 🎄 1 ts kardemomme 🎄 3 ss kokosblomstsukker 🎄2 ts juleblend 🎄 litt salt 🎄 1 boks rosiner 🎄 5 store medjool dadler 🎄 1/2 plate melkefri sjokolade / vanlig mørk sjokolade

Slik gjør du:

Varm opp kokosmelk og plantemyk til fingervarmt. Bland i gjær. Bland sammen alt det tørre, hakk opp sjokolade og dadler og tilsett alt sammen med rosiner i den lunkne væsken. Elt deigen i maskin i ca 10 minutter. Sett den til side og la den heve i 2-3 timer.

🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

Kjevle ut til et stort rektangel. Smør ut plantemyk og dryss over ceylon kanel og kokosblomstsukker. Brett den ene siden over til midten og ta den andre delen over. Del opp i mindre strimler og snurr til kanelsnurrer. La snurrene etterheve i 45 minutter. Pensle med egg og stek i ca 9 minutter på 225 grader.

Glutenfrie vafler med juleblend

Glutenfrie vafler med juleblend

Hei fine deg og god mandag!


I dag har jeg endelig tatt meg tid til å lage litt mat på kjøkkenet. Sånn helt utenom den hverdagslige matlagingen. Før kunne jeg oppdatere her inne flere ganger i uken med fristende oppskrifter, men det siste året har jeg prioritert andre ting i bedriften. Men akkurat i dag kjente jeg på en innmari fin følelse der jeg stod og tok bilder av nystekte vafler – det er jo dette jeg elsker å gjøre. Så nå må jeg nesten bare finne tid og eksperimentere mer på kjøkkenet slik som før.

Vaflene er glutenfrie og smaker helt fantastisk både med og uten juleblend. Med tanke på at det er advent er det ekstra koselig å tilsette litt juleblend.

Du trenger:

2 egg 🎄 1 banan 🎄 1 ts juleblend 🎄 1 dl bokhvete 🎄 1,5 dl havregryn 🎄 1 dl havremelk 🎄 1 ss kokos vegan 🎄 1 ts bakepulver 🎄 litt salt

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene med en stavmikser og stek opp vafler eller pannekaker.

Jeg elsker kombinasjonen av nystekte vafler, smør og brunost. Og en kopp med kakao og krem? Helt magisk i juletiden.

Ønsker deg en nydelig kveld videre!

Deilig høstbrownies

Deilig høstbrownies

Her kommer verdens beste brownies (etter min mening). Glutenfri og lavkarbo. Melkefri eller med deilig meierismør. Med peanøttsmør glasur eller fyldig mascarpone krem. Elsker denne til lørdagskaffen. Du finner oppskrift på vanlig brownies og melkefri versjon.

Du trenger til melkefri versjon:

2 egg ⭐️ 3 ss sukrin gold ⭐️ 3 ss mandelsmør ⭐️ 1 ts vaniljeekstrakt ⭐️ 2 ss kokosolje ⭐️ 3 ss mandelmel ⭐️ 1/2 ts himalayasalt ⭐️ 1 ts bakepulver ⭐️ 2 ss råkakao ⭐️ 1/2 plate finhakket mørk sjokolade (melkefri)

Du trenger til vanlig versjon:

2 egg ⭐️ 3 ss sukrin gold ⭐️ 3 ss mandelsmør ⭐️ 1 ts vaniljeekstrakt ⭐️ 2 ss meierismør ⭐️ 2 ss mandelmel ⭐️ 1/2 ts himalayasalt ⭐️ 1 ts bakepulver ⭐️ 2 ss råkakao ⭐️ 1/2 plate finhakket mørk sjokolade

Du trenger til melkefri glasur:

0,5 dl mandelmelk ⭐️ 2 ss peanøttsmør ⭐️ 5 ss sukrin melis ⭐️ 1 ts vaniljeekstrakt

Du trenger til vanlig glasur:

1/2 boks mascarpone ost ⭐️ 1 dl kremfløte ⭐️ 4 ss sukrinmelis

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg, sukrin gold, mandelsmør, vaniljeekstrakt og kokosolje (eller meierismør). Bland sammen det tørre og rør det godt inn med det våte. Fordel røren i en liten firkantet form (ildfastform eller kakeform). Stekes midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.

Fremgangsmåte glasur:

Til glasuren (begge to) pisker du sammen ingrediensene til det blir tykt. Fordel over kaken når den er avkjølt.

Vaniljekstrakt kan droppes (men anbefales). Anbefaler mandelmel fra Eldorado (Bunnpris og Meny). Du kan bruke vanlig bakekakao.

Ønsker deg en helt fantastisk flott dag!

Gullgrøt

Gullgrøt

Varme bringebær, søt ceylon kanel, karamell saus og gurkemeie. En nydelig sammensetning av ingredienser. En varmende opplevelse nå som været blir kaldere. Gullgrøt. Min nye favoritt. Mitt faste innlegg hver kveld. Gyllen gurkemeieblend blandet med chiafrø, mandelmel og en anelse havrefiber.

Jeg topper den selvsagt med rennende peanøttsmør. Det er liksom prikken over ién. De frosne bringebærene putter jeg et lite minutt i mikrobølgeovnen før jeg heller de over den gule grøten. Varmt, søtt og skikkelig godt. Hempfrø er også helt magisk. Knasende og fulle av deilig næring.

Jeg foretrekker å lage grøten med chiafrø og mandelmel, men du kan gjerne bruke havregryn. Havregryn er utrolig rik på næring og gir en fin og kremete konsistens.

Du trenger:

2 dl soyamelk vanilje ⭐️ 2 ss mandelmel ⭐️ 2 ss chiafrø ⭐️ 1 ss havrefiber eller 1 ts fiberhusk ⭐️ 1 ts gyllen gurkemeieblend

Slik gjør du:

Varm opp alle ingrediensene i en gryte. La det småkoke i ca fem minutter. Varm frosne bær i en gryte eller mikrobølgeovn og topp grøten med det du måtte ønske. For havregryn versjon: 2 dl valgfri melk ⭐️ 1 dl lettkokte havregryn ⭐️ 1 ts gyllen gurkemeieblend

Ha en nydelig dag ⭐️

Mine podkast favoritter

Mine podkast favoritter
Hei fine deg og god tirsdag!

I dag deler jeg noen av mine podkast favoritter. Jeg elsker å starte dagen med en god dose inspirasjon. Disse podkastene inspirerer meg til å bli en bedre person, ta mer bevisste valg og minner meg på å nyte øyeblikket.

  • A life of greatness
  • Rich Roll Podcast
  • The school of greatness
  • On purpose
  • Joe Wicks
  • The Happy Pear
  • Be Well By Kelly
  • Feel better Live more
  • Healthier together
  • Deliciously Ella

Jeg har også en podkast som heter Mandagsmagi. Den finner du på Spotify og Apple podcast. Ønsker deg en nydelig dag videre!

All ting protein, kosthold og trening med sweetmood.no Mandagsmagi

I dagens episode får jeg besøk av min aller første gjest. Han jobber i sweetmood.no, er PT og kan mye om kosthold og trening. Vi snakker mer om proteinprodukter og hvilke av disse produktene man bør styre unna. Hva er kunstig søtning og hvilke er ok å spise? Bli med på en episode full av gode takeaways!  På sweetmood.no finner du også min hverdagsboost pakke som inneholder alle mine favoritter fra nettbutikken!  @mariahaugland.no mariahaugland.no sweetmood.no  Inneholder reklame 
  1. All ting protein, kosthold og trening med sweetmood.no
  2. Min holistiske helsereise
  3. Lytte til kroppens signaler og min favorittbok innen manifestering akkurat nå!
  4. 4 ting du kan gjøre for å booste helsen din
  5. Spis for deg!

Magisk lavendel

Magisk lavendel

Jeg elsker lavendel. Lukten, fargen og hvordan den ser ut. Helt magisk. I tillegg til å være en nydelig plante er lavendel også tilsatt i ulike produkter. Jeg bruker Greenscents sin tøymykner med lavendelduft. Den er økologisk, miljøvennlig og allergivennlig. Og det aller beste? Klærne lukter skikkelig godt.


Lavendel kommer også som eterisk olje. 100 % ren og anvendelig olje som kan brukes ublandet direkte på huden. Eller i olje diffuser. Her bruker vi olje diffuser relativt ofte. Særlig før leggetid. Å lukke opp vinduet på vidt gap et par timer før sengetid gjør underverker for nattesøvnen. I tillegg til dette liker jeg å sette på olje diffuseren med en anelse lavendelolje.

Lavendel sies å virke avbalanserende på sinnet og oljen er god å bruke før nattetid. Lavendel er også kjent for å fjerne stress og duften gir en herlig følelse før hodet treffer puta. Man kan også ta litt olje i håndflaten og puste den inn. Jeg kan ikke garantere for at lavendelolje virker for søvnen, men jeg sover som en stein i 8 til 9 timer hver natt. Så det må ha noe for seg😉. Lavendelolje kan kjøpes på anrika.no eller på Life / helsekost.

Glutenfrie scones med mandelmel

Glutenfrie scones med mandelmel
God mandag!

Endelig mandag og endelig sommer. I morgen er det første juni og jeg er så klar for sommer, sol og varme. I dag deler jeg en utrolig lett og fin oppskrift – glutenfrie scones med mandelmel. Du skal få to alternativer – en versjon laget med sjokolade. Og en versjon laget med valnøtter og rosiner.

Begge to er like gode. Eller, den med sjokolade er vel strengt tatt best, men med en anelse smør og litt syltetøy synes jeg scones smaker fantastisk godt uansett! Disse er laget med mandelmel og er glutenfri, lavkarbo og melkefri hvis du ønsker det. Da bruker du kun en vegansk sjokolade i deigen.

Det første jeg vil tipse deg om er å kjøpe mandelmel fra Eldorado. Det finner du på Meny og Bunnpris. Det er fantastisk bra å bake med + det er svært rimelig sammenlignet med andre typer mandelmel.


Et annet tips er å investere i en god og ren vaniljeekstrakt. Det koster en del, men er drøyt i bruk. Jeg finner det på helsekost.

Du trenger:

160 g mandelmel ⭐️ 1/2 ts havsalt ⭐️ 1 ts bakepulver ⭐️ 2 egg ⭐️ 2 ss yakonsirup ⭐️ 1 ts fiberhusk ⭐️ 1 ss vaniljeekstrakt

Sjokoladeversjon (60 g knust mørk sjokolade) Nøtteversjon (3 ss rosiner + 3 ss valnøtter)

Slik gjør du:

Bland sammen alt det tørre utenom fiberhusk. Miks sammen de våte ingrediensene og bland det sammen med det tørre. Når du har mikset det sammen kan du tilsette fiberhusk og kna det inn. Finn frem et papirkledd stekebrett og kna deigen sammen og legg det på brettet. Trykk deigen ned som en litt tykkere pizzabunn. Finn et pizzahjul og del opp i 8 stykker. Stek de midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter (til det blir brunt og sprøtt). La alt avkjøles før du igjen går over med pizzahjulet og deler opp sconsen.

Ønsker deg en flott mandag videre! Jeg har også lagt ut en helt ny episode av Mandagsmagi i dag. Der snakker jeg om kosthold, matvaner og mye mer! Den finnes på Apple podcast og Spotify.

Deilige sjokocookies

Deilige sjokocookies
Hei og god onsdag!

Håper dagen din er fantastisk bra! I dag titter jeg innom med en aldri så liten cookieoppskrift. Yes I know, me and all the cookies. Hva kan jeg si? Jeg virkelig elsker cookies og synes det er helt fantastisk å lage på en ellers vanlig hverdag. Seigheten, smaken og den følelsen av at man virkelig unner seg en liten treat midt i uken er helt magisk etter min mening.

Jeg baker som regel med mandelmel da jeg foretrekker et glutenfritt alternativ. Om ønskelig kan du bytte ut 100 g mandelmel med 80 g speltmel. Ellers sverger jeg til mandelsmør. Å beskrive mandelsmør er nærmest umulig. Man må egentlig bare smake det selv. Foretrekker du peanøttsmør kan du også bruke det i stedet for mandelsmør i oppskriften.


Havrefiber kan også byttes ut med fiberhusk. I oppskriften finner du også yaconsirup. Det kan erstattes med for eksempel lønnesirup eller fibersirup gold. Lager du cookies etter min oppskrift er den melkefri, glutenfri og lavkarbo. Og mandelmelet? Eldorado sitt (Meny, Kiwi og Bunnpris). Billig og svært god!

Du trenger:

100 g mandelmel 🍪 1 ss havrefiber 🍪 1/2 ts havsalt 🍪 2 ss mandelsmør 🍪 2 ss kokos vegansk fra coop 🍪 4 ruter mørk sjokolade 🍪 3 sprut yaconsirup 🍪 1 egg 🍪 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Knus sjokoladen. Bland sammen alt utenom egg og bakepulver. Sett alt i kjøleskapet i 30 minutter. Bland så inn egg + bakepulver. Lag 10 store cookies eller 15 små. Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter. Her må du velge om du vil ha litt seige cookies eller harde. La de avkjøles helt før du spiser. Kan gjerne ligge i kjøleskapet i 2-3 dager.

Ønsker deg en nydelig dag fine!

Min favorittsmoothie

Min favorittsmoothie
Hei og god tirsdag!

I dag delte jeg et aldri så lite bilde av frokosten min – nemlig en grønn smoothie bowl. Jeg får alltid mye bra feedback når jeg deler bilder av smoothies. Jeg tror det kommer av at flere av dere liker tanken av å få i seg store doser grønt og frukt i en og samme omgang. Det gjør vertfall jeg! Jeg elsker tanken av å starte dagen med en skikkelig næringsbombe, og hva er vel bedre enn en forfriskende smoothie i løpet av morgentimene?


Smoothie har blitt min go 2 frokost og jeg elsker følelsen og energien det gir meg. En god, mettende og frisk frokost som gir næring til tarmen, energi til kroppen og en stabil blodsukkerstigning. I love it!

Toppet med hempfrø og mandelsmør!

Jeg elsker min grønne smoothie fullstappet med grønnsaker. Er du ny i smoothiegamet eller vil starte litt forsiktig med den grønne smaken anbefaler jeg deg 1/2 frossen banan i tillegg til det andre i oppskriften. En av ingrediensene er proteinpulver fra plantforce synergy (vaniljesmak). Det smaker best i en drikkesmoothie hvis du bruker det uten banan.


Du trenger:

3 dl vann 🌿 1/2 avokado 🌿 1 dryss brokkolispirer 🌿 1 liten bit fersk ingefær 🌿 1 neve grønnkål 🌿 2 frosne biter spinat 🌿 2 frosne biter blomkål / brokkoli 🌿 1/2 banan 🌿 1 ts spirulina pulver 🌿 1 scoop proteinpulver vanilje


Jeg har valgt å investere i en god smoothieblender da jeg tidligere har kjøpt blendere som har vært dårlige. Den jeg har nå knuser hva som helst og er helt fantastisk! Den er fra et merke som heter SAGE. (Sage blender super Q SBL 920 BSS).

Ønsker deg en nydelig dag videre!

17 mai kake

17 mai kake
Hei og god fredag!

Tenk at nå er dagen her som jeg har lengtet etter. Om tre dager😉. Jeg er veldig glad i 17. mai. Flaggene, korpsmusikken, bunaden min. Tradisjonene våre. Ja, 17. mai er en fantastisk fin dag etter min mening. Som i fjor blir årets nasjonaldag litt annerledes, men jeg håper at du enda kjenner litt på den gode og kjente stemningen. Det er mai, bjørken er helt grønn og våren er virkelig kommet. Det er ganske så fint.

Jeg elsker å lage til litt ekstra god mat på 17. mai og i år deler jeg en lettvint fløtekake med deg. Lettvint hvis du lager den i en form, litt mer arbeid hvis du vil dele den opp i tre slik som jeg har gjort. Røra er uansett den samme – du velger kun hvilken kakeform du foretrekker.

Kakeformen jeg valgte er relativt liten og røra holder til tre kakebunner. Med tanke på steketiden tar det litt tid å lage denne versjonen. Vil du holde det enkelt før den store dagen kan du gjerne lage et lag (eventuelt skjære bunnen i to) og dekke den med krem og ferske bær.

Kremen jeg har brukt er havremelk imat visp. Du kan bruke gryr eller vanlig fløte også. Bruker du vanlig fløte blir det en mer tradisjonell bløtkake, men ønsker du et melkefritt alternativ anbefaler jeg oatly sin imat visp. Den finner du på Meny og utvalgte Rema 1000 butikker.

Du trenger:

200 g mandelmel (Anglamark sitt fra Coop eller Eldorado mandelmel (Bunnpris og Meny) ⭐️ 2 egg ⭐️ 2 ss sukrin gold / kokosblomstsukker ⭐️ 1/2 ts havsalt ⭐️ 1 ts bakepulver ⭐️ 1 dl kokosmelk ⭐️ 3 ss kokos vegansk yoghurt fra Coop / vanlig vaniljeyoghurt

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Ha alle ingrediensene i en bolle og miks dem godt sammen. Smør en kakeform (20 cm / 25 cm) eller 12 cm for 3 lags bløtkake. Ha røra i og stek kaken midt i ovnen i 30 minutter. Pisk opp krem og fordel over kaken når kaken er helt avkjølt. Pynt med friske bær (blåbær, jordbær og bringebær). Lager du 3 lags steker du bunnene i tre omganger. La alle kakene avkjøles helt før du fordeler kremen mellom lagene og rundt kaken. Sett gjerne et hardt sugerør i midten av kaken slik at den ikke sklir ut når du pynter den.

Ønsker deg en nydelig fredag videre!

3 tips denne uken

3 tips denne uken
Hei fine og god mandag

Er du klar for en ny uke? Jeg synes det er ganske så fint at Kristihimmelfartsdag, bursdag og 17. mai havner på samme langhelg. Kidsa trenger noen dager fri og mamma trenger alle de fridagene hun kan få mtp oppdelte bursdagsfeiringer. For sånn er det akkurat nå. Kohort bursdag. For Ulrik er det helt innafor å feire bursdagen 4 ganger, men det krever litt planlegging fra min side. La meg si det slik, det blir kake og kaffe. Og papptallerken. Jeg elsker å styre med bursdager, men jeg vet også at det finnes en god balanse mellom det å kose seg i prosessen og det å overprestere. Så mitt beste bursdagstips? Senk skuldrene og gjør det enkelt.


I dag vil jeg dele 3 tips med deg! 3 fine tips du kan ta med deg inn i uken og langhelgen!

Gullmelk

Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at jeg elsker gullmelk? Jeg vet ikke helt hva det er, men i det siste har jeg kjent på en fantastisk fin ro når jeg drikker gullmelk. Jeg har stoppet med kaffe etter klokken 12:00 og nyter heller noe koffeinfritt i løpet av ettermiddagen / kvelden. Akkurat det gjør at kroppen er rolig og mer balansert. Jeg kommer nok aldri til å gi opp morgenkaffen min, men det gjør faktisk underverker å stoppe koffeininntaket før det påvirker nattesøvnen.

Hjemmelaget Popcorn

Fortell meg at jeg ikke er den første som aldri har prøvd hjemmelaget popcorn? Sånn popcorn man popper selv i gryte? For en magisk greie. Så enkelt og utrolig godt! Jeg lover deg at det luktet kino i hele stua vår i går. Jeg kjøpte maiskorn fra Coop og poppet i le creuset jerngryten min. Det fineste av alt var at jeg kunne velge oljen selv. De aller fleste popcorn man kjøper i butikken inneholder mye unødvendig som for eksempel solsikkeolje. Da er det ganske greit at man kan bruke kokosolje i stedet. Helt på tampen av poppingen tilsatte jeg litt himalayasalt og 1 ss næringsgjær. Helt magisk!


Hillbilly Elegy

Skal jeg være helt ærlig så liker jeg best å se de samme gamle filmene om igjen. Jeg er utrolig kresen når det kommer til film og er nok en av de som foretrekker en film som jeg vet er bra. Men plutselig slår jeg til og velger en ny film. Spesielt når traileren er fengende. Så. Hillbilly Elegy. En must see etter min mening. Den er nominert til Oscar og jeg skjønner hvorfor.

Filmen er basert på en sann historie og forteller historien om en ung gutt som vokser opp i USA. Fattigdom, narkotika, familiedrama og mye mer. Selv om filmen er relativ tung så har den også et glimt av håp. Hovedrollen havner på Yale som voksen og ser tilbake på hva som må til for å komme seg ut av et liv som er dømt til å mislykkes. Filmen finner du på Netflix.


Ønsker deg en nydelig kveld videre!

Fredagstid og maiønsker

Fredagstid og maiønsker
Hei og gledelig fredag

Inneholder reklame produkter


Kom akkurat på at jeg ikke hadde skrevet et maiønsker innlegg. Føler mai er litt sånn. Litt travel, litt mange fridager og plutselig er det juni. Her har vi fullt fokus på bursdagsfeiring. Barn tenker jo på bursdagen sin allerede dagen etter de har fylt året, så her har de siste ukene gått til nedtelling. 6års dag. Det er stort det. Ulrik har valgt SuperMario tema og gleder seg til feiring med barnehagegjengen. For vår del vet vi ikke helt hva vi går til. Livets første barnebursdag og jeg lurer på om flasketuten peker på enda er en hit. Vi kjører et enkelt opplegg. Pizzabakeren, kake og is. Og ja, svigermor har bakt boller. Livets beste tips akkurat der. Deleger oppgavene.


Ellers gleder jeg meg til helg. Såklart. Helg er jo det beste som finnes. Late morgener og fri. Sen frokost og sene middager. Det må til. Denne helgen skal jeg også tilbake på sykkelen. Sats har endelig åpnet for gruppetrening og jeg er klar for å få gangsperr på steder jeg ikke visste fantes. For sånn blir det etter 4 uker uten spinning. Du starter litt på ny.

Elsker helg.

Og ja! Jeg har startet podcast! Mandagsmagi med Maria Haugland. Skikkelig stas og skikkelig nerverpirrende. Den første episoden kom ut denne uken på Apple Podcasts. Har du en iPhone ligger det som en app på skjermen. Jeg kan love deg en ting, å dele personlige ting, være ærlig og stå for det man tror på er ordentlig skummelt. Sånn sommerfugler langt inni magen skummelt. Men det er også verdt det. For når folk er seg selv og deler sine erfaringer hjelper det andre til å gjøre det samme. Og slik kan ting bli bedre. Når vi tør å være oss selv og driter i det å følge mengden. Så ta det fra meg denne fredagen. Let your light shine.

I mai ser jeg frem til:

Ulrik sin 6års dag. 15 mai blir det gaver og kake på sengen.

17. mai. Jeg elsker nasjonaldagen vår og ser sånn frem til 17. mai frokost, pølser, bunad og is. Selv om dagen ikke blir helt som den pleier koser vi oss med barna i gaten. Grilling, leker og premier. Akkurat slik 17. mai skal være.

Gruppetimer. Blir inderlig godt å sykle igjen.

Jentetur. 18 mai drar jeg på en todagers jente / jobbtur. Akkurat det kan ikke komme fort nok.

Kristihimmelfartsdag. Pinse. Fridager med gjengen. Tenker å bestille sol.

Jeg skal starte på en ny e bok. Det ser jeg virkelig frem til.

Varmere vær. Sandaler. Lange kjoler. Som jeg gleder meg til det!

Elsker speilegg for tiden. Og vannmelon. Vannmelon er et must i vårsola.
Bondens skjønt & grønt har åpnet på Randaberg. Det er fint det!
Champagne glass fra IKEA.

Ønsker deg en nydelig fredag og en god helg! Takk for at du leser – Maria.

Fredagstid

Fredagstid
Gledelig fredag!

Håper du har en deilig fredag så langt. Tenk, i morgen er det jammen meg første mai. På en måte synes jeg at vinteren har gått sakte, men når jeg tenker at 17 mai er rett rundt hjørnet så blir jeg ganske så paff. Ulrik blir 6 år (!!!!) 15 mai, noe som er helt utrolig rart å tenke på. Min første baby. Min lille gutt. Min nydelige lille Ulrik som straks blir seksåring og skolegutt. Bare tanken gjør at tårene presser seg frem. Tiden går så fort. Spesielt når du får barn.


Min nydelige kaffekopp i disse dager. Jada. Bring on the cliche. Men vet du? Det funker. Det funker sånn skikkelig bra. Etter at jeg ble mer bevisst over hvordan jeg snakker til meg selv har jeg forandret hele væremåten min. I am amazing. And so are you. Og det er faktisk helt lov å si.

I skrivende stund har jeg akkurat kommet hjem fra fredagshandelen. Sånn til info – i morgen er alle butikkene stengt. Så hvis du vil sikre deg mat til helgen bør du stikke innom butikken i dag. Jeg har vært innom mega, rema 1000 og helsekosten. Rema 1000 er favoritten, men de har ikke alt på handlelisten. Som feks en god vegansk yoghurt uten sukker (nå snakker jeg om min lokale rema). Jeg elsker også Anglamark sine økologiske produkter på Coop. Så i dag tenker jeg å dele mine favoritter til helgen!

Noe av det beste jeg vet. Denne er også fra Rema 1000.
Denne elsker jeg å gi til barna i stedet for brus. Den inneholder sukker, men jeg styrer unna saft med kunstig søtning til barna mine. Da er det bedre å legge saften til helgen og heller bruke vanlig saft med sukker i.

Har du sjekket ut @ficfocus sin bringebærmousse oppskrift? Den har jeg brukt her. Helt fantastisk godt!


Ønsker deg en fantastisk flott helg! Tusen takk for at du leser – Maria.

Maria tester ESSE

Maria tester ESSE
Hei fine og god torsdag!

Inneholder sponsede produkter

Håper du har en nydelig start på dagen din. Jeg titter innom i dag med et lite innlegg om hudpleieprodukter. Jeg har vært så heldig å få teste ut et merke som heter Esse. Esse startet i Sør Afrika som et organisk merke. I 2009 begynte merket å fokusere mer på probiotisk hudpleie. Nå har selskapet stor fokus på det å utvikle produkter som hjelper hudens bakteriekultur og de driver med forskning relatert til hudens mikrobiom.

Produktene er fairtrade, veganske og økologiske. Jeg blir faktisk helt ydmyk av å lese om disse produktene på esseskincare.com. En utrolig flott bedrift med stor respekt for planeten, økosystemet og dyrelivet.

De produktene jeg har fått teste ut er en ansiktsrens, toner, serum, fuktighetskrem, øye / leppekrem, håndkrem og foundation.

Refining cleanser: En lett skummende leire rens som eksfolierer samtidig som den detoksifiserer. Rensen trekker ut urenheter og tilfører fuktighet. Den er svært mild mot huden.


Toner: Tilfører huden fukt og beskyttelse. Kan brukes morgen, kveld og i løpet av dagen.


Hyaluronic Serum: Serum til nattbruk. Plumper fine linjer, bader huden i fuktighet, demper betennelse og booster huden med antioksidanter.


Eye and lip cream: Denne er pakket med aktive ingredienser for å hydrere og glatte ut sart hud, samt bekjempe de mest vanlige problemene rundt øyene slik som mørke sirkler, linjer, hevelser og lyse områder. Også fin å bruke rundt munnen.

Fuktighetskrem: Denne kremen tilfører huden fuktighet og opprettholder balansen uten å etterlate seg et fettlag eller tørre områder. Denne inneholder prebiotika som gir næring til de gunstige bakteriene.


Håndkrem: Perfekt i disse dager da antibacen dominerer hverdagen. En lett og luftig håndkrem som gir rikt med fuktighet til hendene. Denne inneholder også probiotika som er svært viktig da antibac og sterke såper tar livet av alle de viktige bakteriene i huden.


Foundation: Den jeg bruker har fargekode 5. Økologisk, vegansk og fairtrade. Den gir en nydelig glød og er superlett å påføre med fingrene. Flott dekkevne uten å tørke ut huden.

Du kan lese mer på esseskincare.com eller sjekke ut @esseskincarenorge for mer informasjon om disse produktene.

Rosa chiapudding med bringebær

Rosa chiapudding med bringebær
Hei fine og god tirsdag

Håper du har en deilig uke så langt. I dag deler jeg en enkel oppskrift du lett kan nyte denne siste uken i april. Chiapudding med bringebær. Den smaker som vår og den rosa fargen gjør meg inderlig glad. Alt som er rosa får ekstrapoeng av meg.

Chiapuddingen er laget med original kokosmelk, noe som gjør den rik på smak, fyldig og kremete. Jeg synes denne puddingen fungerer helt fint uten søtning, men liker du en søtere smak anbefaler jeg å bruke 1 ss lønnesirup eller 1 ss fibersirup gold.

Du trenger:

1 boks kokosmelk ⭐️ 120 g frosne bringebær ⭐️ 4 ss chiafrø

Slik gjør du:

Mitt triks når jeg lager chiapudding er å mikse sammen alt i en blender før jeg setter det kaldt. Da oppnår du en fantastisk god konsistens når puddingen er klar. Mål opp alle ingrediensene, miks godt sammen og fordel i to beholdere. La det stå kaldt i minst 2 timer før du spiser. Jeg toppet med kokosflak, mandelsmør, mandler og ekstra bringebær. Chiapuddingen kan fint stå kaldt i 2 til 3 dager.

Ønsker deg en nydelig kveld! Tusen takk for at du leser – Maria

Fredagstid

Fredagstid
Gledelig fredag fine deg.

Håper du har en deilig start på fredagen din. Her har jeg akkurat kommet hjem fra handletur. Jeg elsker å handle om fredagen. Det er på en måte en ekstra god stemning rett før helgen setter inn. Blomster, helgekos og alt som hører til. En kaffe måtte jeg også ha. Selv om jeg har kjøpt havremelk og fint kunne lagd den hjemme. Men hjemmelaget kaffe er ikke det samme som kaffe fra kafe. Ferske kaffebønner med tykk havremelk rett fra steameren. Nei, hjemmelaget kan faktisk ikke måle seg. Særlig ikke på en fredag.

Dagens varer. Fra butikken og helsekosten. Vi har en lokal helsekost her hvor jeg bor. Det er ikke en kjede, men jeg regner med at du finner mye av disse varene på Sunnkost og Life.

Kombucha. Min store favoritt akkurat nå. Og helt sikkert ut livet. Det er virkelig fantastisk. Jeg har blitt en sånn kjip person som har kuttet ut lettbrus. Så nå unner jeg meg en kombucha og to i løpet av helgen. Kombucha inneholder kun naturlige ingredienser og er i tillegg fermentert. Så for meg er det en no brainer. Kombucha har kommet for å bli.


Jeg elsker også Keto Boost Ball. De er raw og helt veganske. Å finne lavkarbo som i tillegg er vegansk er ganske utfordrende. Så disse her er helt supre hvis du vil styre unna melkeprodukter!

Helgens snacks. Ulrik og Klara elsker Chips fra Eat Real. De kommer i masse ulike smaker og former. Jeg elsker denne porsjonsposen med popcorn. Den kommer også med ulike smaker. Jeg foretrekker den med havsalt.

Ellers elsker jeg Helios sitt økologiske tacopulver. Økologiske maiskorn og rørsukker. Det bruker jeg i bakst og lignende. Melon har jeg alltid til kveldssnacks i løpet av helgen. Mango bruker jeg til tacosalsa. Og syltet rødløk? Helt magisk på fredagstacoen.

I uken som gikk har jeg også unnet meg litt digg lunsj. Denne råkostsalaten på min lokale kafe Små Øyeblikk er veldig god. Jeg kjente at jeg trengte å bytte litt kontor. Som regel går det helt fint, men av og til kjenner jeg på at det er godt å lufte hodet litt. Og produktiviteten gikk helt til topps. Rart hva litt miljøskifte kan gjøre.

Jeg har hatt helt sansen for pannestekt torsk i det siste. Med hjemmelaget ertestuing. Altså – for en glede. Denne bollen består av en mangosalat, torsk, ertestuing, solsikkekjerner og brokkoli. I love it.

Kan også tipse om Rema 1000 sine fiskeburgere. De smaker helt fantastisk og har et svært høyt innhold av fisk.

Disse pannekakene gikk ned på høykant. Her kommer oppskriften hvis du vil prøve:

2 egg 🌞 1 scoop plantforce vanilje proteinpulver 🌞 1 ss yokos vanilje 🌞 1 ss hempfrø 🌞 1 ts fiberhusk 🌞 litt havsalt 🌞 Mos alt med en stavmikser og stek opp!

Ønsker deg en nydelig fredag og en god helg! Tusen takk for at du leser. Maria

Rundstykker med valmuefrø

Rundstykker med valmuefrø
God torsdag🌿

Titter innom med en lettvint oppskrift på noen saftige lavkarborundstykker. Uten gluten og melk. Regner du med steketiden tar disse rundstykkene cirka 20 minutter å lage. Perfekt hvis du vil lage deg en koselig kvelds. Jeg foretrekker Eldorado sitt mandelmel, men det er dessverre ikke å få tak i akkurat nå. Så nå bruker jeg Anglamark (fra Coop) sitt mandelmel. Det funker også fint.

Du trenger:

200 g mandelmel 🌿 2 ts fiberhusk 🌿 1 ts bakepulver 🌿 litt havsalt 🌿 2 ss alpro sin kokos yoghurt eller annen yoghurt 🌿 1 dl kokende vann (viktig at det er kokt) 🌿2 egg 🌿 Valmuefrø til topping

Sett ovnen på 200 grader. Mos alt med en stavmikser og fordel rundstykkene på et bakekledd stekebrett. Jeg elsker å bruke en muffinsskje når jeg lager disse rundstykkene. Da blir de runde, fine og helt like i størrelsen. Topp dem med valmuefrø og stek i 14 minutter.

Jeg elsker å spise disse varme rett fra ovnen. Helst med masse smør og litt syltetøy. I dag ble det noen kalde med en stor dasj peanøttsmør. Det funket greit det og😉.

Ha en nydelig kveld! Takk for at du titter innom. Maria

Ikea favoritter akkurat nå

Ikea favoritter akkurat nå


Jeg elsker å drømme meg bort til den italienske landsbygda. Eller den franske for den saks skyld. Når sant skal sies har jeg kun vært på den italienske. En god del ganger. Mamma har et hus i en liten bortgjemt by midt i Italia. Omgitt av solsikkeåkre, blå himmel og hundre år gamle hus. Vi var der sommeren 2019. Så skjedde jo Covid og du vet jo resten av den historien. Uansett så lever jeg litt på den sommerferien enda. Den gode og varme luften. Steingulvet på terrassen. Og rødvin til lunsj.

Så akkurat nå prøver jeg å invitere den energigivende landstilen inn i mitt eget hus. Varme farger, naturlig tekstil og elementer av stein og keramikk. Jeg kan ikke helt sette ord på hva denne stilen gjør for sinnet mitt. Men det er akkurat som om jeg blir litt roligere. Litt mer balansert. Jeg finner freden i mitt eget hus og kjenner at jeg lander litt. Følelsen av av de varme fargene treffer meg hver morgen. Fargene jeg ser på kaffekoppene mine gir meg god energi. Beige, blått, brunt. Naturlig. Rolig.

Elsker designet på denne stolen. Og den naturlige fargen gir et nydelige inntrykk.

Ikea har vært en personlig favoritt i flere år. Vi har flere møbler (nesten alle) fra Ikea og rett før jul kjøpte vi også et Ikea kjøkken. Det er rimelig og det nøytrale designet gjør det enkelt å kombinere med andre interiørstiler. Ved første øyekast kan nok Ikea fremstå som litt “typisk Ikea”, men har du et godt øye og litt tålmodighet kan du finne skjulte skatter der også. I dag tipser jeg om mine favoritter akkurat nå. Favoritter som bærer preg av den stemningen jeg ønsker å skape i mitt eget hjem.

Disse koppene. Skålene. For en drøm. Noe av det fineste Ikea har kommet med etter min mening. Jeg lar mine stå til pynt.
Nydelig pute til sofaen og utesofaen. Bordbrikke i en fantastisk fin grønnfarge.

Jeg går alltid ut i fra den hvite basen. Lyse vegger, lyst kjøkken og lyse tepper. Så kommer fargene inn. Trebord, konstrastvegger og tapet. Svarte håndtak i stein. Putetrekk som binder den naturlige stemningen jeg gjerne vil få frem. Kurver som kunne hengt på knaggen i et hvilket som helst fransk landhus.

Elsker hvordan disse kurvene kan myke opp den ellers kjedelige Kallax hyllen. Kallax hyllen er et fantastisk oppbevaringsmøbel til for eksempel barnerommet. Med disse kurvene kan du skape et litt friskere inntrykk.
På årets ønskeliste til uterommet.

Håper du kan ta med deg noe gode tips. Ønsker deg en nydelig dag. Tusen takk for at du leser – Maria.

The Durrells

The Durrells

Her kommer et aldri så lite serietips fra meg til deg. The Durrells. Jeg kjente at dette er en serie verdt å få med seg allerede fra første episode. Energien, settingen og menneskene i den fanget oppmerksomheten min helt fra start.

Serien handler om en enke og hennes 4 barn. Den er satt til 1930 årene og er en fin balanse mellom drama og komedie. Handlingen starter i England før den tar oss videre til den greske øya Korfu.

Denne serien er full av magiske øyeblikk og fantastisk god stemning. Noe i deg vil kjenne på en lengsel etter sol, sjø og lette klær. For min del kunne jeg ha pakket kofferten og flyttet til Korfu. Helst i morgen.

Etter noen få episoder får vi et innblikk i denne sære familiens levemåte samt et spekter av både kjærlighet, sorg og glede. Jeg holder en knapp på at dette blir vårens beste serie. Du finner den på NRK.

Ønsker deg en nydelig kveld videre. Takk for at du leser – Maria