17. mai kake

17. mai kake

Denne bløtkaken passer perfekt til 17. mai feiringen! Jeg elsker å lage den i tre lag, men du kan gjerne lage kaken i en stor form og pynte med krem og bær oppå kaken. Det tar litt lengre tid å lage tre lag da du må steke litt ekstra, men jeg synes det er verdt det. 

 

Du trenger: 
200 g mandelmel fra Eldorado 
2 egg
2 ss rårørsukker / sukrin gold 
1/2 ts havsalt 
1 ts bakepulver 
1 dl kokosmelk 
3 ss gresk yoghurt 
1 ts ekte vanilje 

Til pynt: 

Kremfløte 

Bær, spiselige blomster 

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 180 grader. Ha alle ingrediensene i en bolle og miks de godt sammen. Smør en kakeform (20 cm / 25 cm) eller 12 cm for 3 lags bløtkake. Ha røren i og stek kaken midt i ovnen i 30 minutter. 

Pisk opp kremfløte og fordel over kaken når kaken er helt avkjølt. Pynt med friske bær og gjerne spiselige blomster. 

Lager du 3 lags kake steker du bunnene i 3 omganger hvis du kun har en form. La bunnene avkjøles før du fordeler kremer mellom lagene og rundt kaken. Sett gjerne et hardt sugerør i midten av kaken slik at den ikke sklir ut når du pynter den. 

Tilbake til bloggen