Glutenfrie scones med sjokolade? Valnøtter? Som i tillegg er blodsukkervennlige? Ja takk, veldig gjerne. Her kommer en utrolig enkel oppskrift på scones. Jeg bruker mandelmel fra Eldorado. Vaniljeessens kjøper jeg på helsekost.
Du trenger:
160 g mandelmel
1/2 ts havsalt
1 ts bakepulver
2 egg
2 ss yakonsirup eller lønnesirup
1 ts fiberhusk
1 ss vaniljeekstrakt
Sjokoladeversjon (60 g knust mørk sjokolade)
Nøtteversjon (3 ss rosiner + 3 ss valnøtter)
Fremgangsmåte:
Bland sammen alt det tørre utenom fiberhusk. Miks sammen de våte ingrediensene og bland det sammen med det tørre. Når du har mikset det sammen kan du tilsette fiberhusk og kna det inn. Finn frem et papirkledd stekebrett og kna deigen sammen og legg det på brettet. Trykk deigen ned som en litt tykkere pizzabunn. Finn et pizzahjul og del opp i 8 stykker. Stek de midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter (til det blir brunt og sprøtt). La alt avkjøles før du igjen går over med pizzahjulet og deler opp sconsen.