Glutenfrie fastelavnsboller

Glutenfrie fastelavnsboller

Det er straks tid for fastelavn og her deler jeg en enkel oppskrift på en glutenfri bolleversjon. Jeg bruker en miks av mandel og bokhvetemel. Begge deler finner du på meny / bunnpris. Eldorado mandelmel - bokhvetemel finnes som regel i allergivennlig avdeling i en rosa pose. 

Du trenger:

1 boks kokosmelk (eldorado sin i papp) 250 ml 

50 g smør 

1/4 pakke tørrgjær 

200 g bokhvetemel 

100 g mandelmel

2 ts kardemomme

1 dl kokosblomstsukker 

Slik gjør du:

Varm opp kokosmelk og smør til fingervarmt. Rør så ut gjæren i den fingervarme væsken. Tilsett det tørre og elt deigen godt. Sett den til heving i rundt 2 timer. Deigen kan være noe klissete så strø gjerne over litt bokhvetemel før du ruller ut en stor pølse. Del i 9 deler og rull til runde boller. Sett til etterheving i ca 20 minutter. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 220 grader.

Jeg pisker krem med ekte vaniljepulver. Server gjerne med friske bær. Bollene kan fryses. 

Akkurat nå får du 15 % avslag på gyllen gurkemeieblend i nettbutikken. Og husk at jeg har et fantastisk kurs som heter «magisk mat». Der finner du så mye inspirasjon til en mer energisk hverdag med fokus på blodsukkervennlig mat og holistisk helse.  Kurset ligger på fremsiden av nettbutikken.

Tilbake til bloggen