Gulrotkake

Gulrotkake

Deilig gulrotkake med saftig ostekrem coming your way!

Du trenger:

3 egg

2,5 dl rørsukker

2 dl smeltet ghee / smeltet nøytral kokosolje

3,5 dl siktet speltmel 

1 ts natron

1 ts bakepulver 

3 ts kanel

1 ts ekte vanilje

3 revne gulrøtter (jeg kjører de i en foodprossessor)

Ostekrem:

100 g rørossmør 

200 g melis

150 g kremost 

2 ts ekte vanilje

Pynt gjerne med jordbær og blåbær

Slik gjør du:

Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Tilsett så smeltet ghee / kokosolje i en stråle mens du pisker. Bland sammen det tørre og sikt inn i røra. Bland med en slikkepott. Vend inn gulrot helt tilslutt.

Jeg brukte en kakeform på 20 cm. Da stekte jeg kaken i 60 minutter. Kort steketiden ned noe hvis du bruker kakeform på 24 cm. Ha bakepapir nederst i formen og smør kantene med smør før du har i røra.

Sjekk med en kniv at kaken er gjennomstekt.

Pisk sammen smør, melis og vanilje før du tilsetter kremosten og ha over kaken når den er helt avkjølt.

 

Tilbake til bloggen