Deilig gulrotkake med saftig ostekrem coming your way!
Du trenger:
3 egg
2,5 dl rørsukker
2 dl smeltet ghee / smeltet nøytral kokosolje
3,5 dl siktet speltmel
1 ts natron
1 ts bakepulver
3 ts kanel
1 ts ekte vanilje
3 revne gulrøtter (jeg kjører de i en foodprossessor)
Ostekrem:
100 g rørossmør
200 g melis
150 g kremost
2 ts ekte vanilje
Pynt gjerne med jordbær og blåbær
Slik gjør du:
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Tilsett så smeltet ghee / kokosolje i en stråle mens du pisker. Bland sammen det tørre og sikt inn i røra. Bland med en slikkepott. Vend inn gulrot helt tilslutt.
Jeg brukte en kakeform på 20 cm. Da stekte jeg kaken i 60 minutter. Kort steketiden ned noe hvis du bruker kakeform på 24 cm. Ha bakepapir nederst i formen og smør kantene med smør før du har i røra.
Sjekk med en kniv at kaken er gjennomstekt.
Pisk sammen smør, melis og vanilje før du tilsetter kremosten og ha over kaken når den er helt avkjølt.