En varm høstgryte er virkelig et must om høsten. Jeg elsker å fylle en stor jernpanne med deilige rotgrønnsaker, kraft og høyrygg. Personlig så lar jeg den stå i ovnen på rundt 120 grader i flere timer (5 timer er prima). I denne gryten finner du nydelige råvarer som både nærer kroppen og metter godt. Her kommer oppskriften:
1 stor løk
3 fedd hvitløk
1 ss ghee
1 mellomstor søtpotet
3 store gulrøtter
3 store poteter
1,1 kg høyrygg
1 pakke oksekraft Jacobs
4 dl vann
Salt og pepper
Slik gjør du:
Sett ovnen på 120 grader. Fres løk og hvitløk i 1 ss ghee. Skjær opp grønnsakene i mellomstore biter. Ha grønnsakene over i gryten og rør godt. Tilsett høyrygg (jeg delte min opp i mindre biter). Fres det godt i gryten og tilsett salt og pepper. Hell over vann og kraft og sett gryten i ovnen i 4-6 timer.