Dette trenger du:
• 2 pakker kokosmelk fra rema 1000 (250ml)
• 150 g meierismør
• 1/4 pose tørrgjær
• 800 g siktet speltmel
• 1 dl rørsukker
• 2 ts kardemomme
• litt maldonsalt
• egg til pensling
Varm opp kokosmelk (pappboks fra rema) og smør til 37 grader. Tilsett gjær og rør ut.
Bland sammen de tørre ingrediensene og et dryss med maldonsalt. Elt deigen i rundt 10 minutter. Jeg opplever ofte at bolledeig laget med speltmel ofte blir litt klissete (tilsett da mer speltmel til ønsket konsistens).
Hev deigen i rundt 1,5 - 2 timer. Form til runde boller✨
Etterhev i 30 minutter og pensle med egg • stek midt i ovnen på 220 g i 12 minutter✨
Jeg lager krem med økologisk rørosfløte og ekte vanilje. Kan også tipse om å piske inn litt mascarpone ost, thats another level🤌🏻
Syltetøy? Varm opp fryste jordbær med litt lønnesirup og 1 ss chiafrø. Rør til det blir tykt 🍓
Kremdingsen heter isi whip og den kan du helle fløte + vanilje rett oppi👍🏻