Surmelkskake

Surmelkskake

Her kommer oppskriften på min magiske surmelkskake! Denne serverer jeg i ca alle bursdager vi feirer her hjemme og den er utrolig populær både blant de yngre og de eldre. 

Du trenger: 

5 dl siktet speltmel 

3 ts råkakao 

1 ts ceylon kanel 

2 ts natron 

3, 5 dl rårørsukker 

6 dl surmelk 

100 g smeltet meierismør 

Slik gjør du:

Finn en god bakebolle og sikt mel + råkakao for å unngå klumper. Tilsett resten av ingrediensene og miks sammen til det blir en glatt og fin røre. Fordel i en kakeform (rund eller firkantet) og stek på nederste rist i ovnen. Sett kaken inn i en kald ovn, skru den på 200 grader og stek i 30 minutter. Avkjøl den helt før du pynter den. 

Til kremen trenger du: 

100 g smeltet smør 

1 pakke kokesjokolade

3 ss traktet kaffe 

250 g økologisk melis 

2 ts ekte vanilje 

1 eggeplomme 

Miks alt sammen i en bolle og fordel over kaken. 

 

Tilbake til bloggen