Her kommer oppskriften på min magiske surmelkskake! Denne serverer jeg i ca alle bursdager vi feirer her hjemme og den er utrolig populær både blant de yngre og de eldre.
Du trenger:
5 dl siktet speltmel
3 ts råkakao
1 ts ceylon kanel
2 ts natron
3, 5 dl rårørsukker
6 dl surmelk
100 g smeltet meierismør
Slik gjør du:
Finn en god bakebolle og sikt mel + råkakao for å unngå klumper. Tilsett resten av ingrediensene og miks sammen til det blir en glatt og fin røre. Fordel i en kakeform (rund eller firkantet) og stek på nederste rist i ovnen. Sett kaken inn i en kald ovn, skru den på 200 grader og stek i 30 minutter. Avkjøl den helt før du pynter den.
Til kremen trenger du:
100 g smeltet smør
1 pakke kokesjokolade
3 ss traktet kaffe
250 g økologisk melis
2 ts ekte vanilje
1 eggeplomme
Miks alt sammen i en bolle og fordel over kaken.