Tradisjonell fløtekake

Tradisjonell fløtekake

Denne kaken er en ordentlig bursdagskake. Jeg husker at mamma alltid lagde bløtkake da vi hadde bursdag da vi var små (det vil si at hun kjøpte bunn og pyntet med krem og ferdig marsipanlokk)😉. Uansett, det er et fint minne og jeg elsker å lage bløtkake til selskaper. Denne gangen ble det til Vega sin toårs dag. 

Å lage fløtekake er svært enkelt, jeg liker å lage sukkerbrødet kvelden før så er kaken klar på 1,2,3 dager etter. 


Du trenger:

5 egg

150 g rørsukker

150 g siktet speltmel

1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Sett ovnen på 160 grader.

Pisk sammen egg og rørsukker til en luftig eggedosis (jeg elsker å bruke romtempererte egg). Dette tar gjerne opptil 10 minutter. Sikt inn speltmel og bakepulver inn i eggedosisen og vend alt sammen med en slikkepott.

Ha bakepapir i bunnen av en rund springform på 24 cm. Smør bunn og kanter med smør. Fordel røra i formen og sett den på en rist på nederste rille. Jeg stekte min i 40 minutter.

La kaken avkjøles noe før du tar den ut av formen. Jeg la den på en rist opp ned. Når den var avkjølt pakket jeg den inn i et fuktig håndkle og la den kaldt til neste dag.

Så deler du kaken i to, pensler over litt melk og fyller med:

1 pakke pisket økologisk kremfløte blandet med 1 ss ekte vanilje

2 bananer

Friske bringebær / jordbær

Når du har lagt det øverste laget kan du smøre resten av kremen over og rundt kaken. Pynt gjerne med med bær eller det du foretrekker. 

Tilbake til bloggen