Verdens beste speltboller

Verdens beste speltboller

Her kommer min oppskrift på verdens beste boller. Hemmeligheten ligger i den fullfete kokosmelken og meierismøret. Det gjør resultatet helt latterlig saftig. Kokosmelken setter heller ingen smak på bollene. 

Jeg liker best å bruke lite gjær og hever heller deigen ekstra lenge. Rundt to til tre timer i første omgang, så 45 minutter på stekebrettet etter jeg har formet bollene.

 

Hva jeg foretrekker: 

- Kokosmelk fra Rema 1000 

- Økologisk speltmel 

- Ekte meierismør 

- Kardemomme fra Helios 

- Økologisk rørsukker 

Du trenger: 

2 bokser kokosmelk (250 ml) 

150 g meierismør 

1/4 pose tørrgjær 

800 g speltmel 

1 dl rørsukker 

2 ts kardemomme

Egg til pensling 

Slik gjør du: 

Varm opp kokosmelk sammen med smør og bland det sammen med gjær. Pass på at det er fingervarmt. Bland sammen mel, sukker og kardemomme og ha det sammen med det våte. Elt deigen i ca 10 minutter og kna den litt før du setter den til heving. 

Jeg elsker å smøre dette over:

3 ss smør

2 ss kanel

2 ss sukker 

(Jeg mikser dette i kjøkkenmaskinen med en K spade. Du kan også piske).

Jeg deler så deigen i to, kjevler et rektangel, smører over kanel miksen og legger rektangelet over mot midten og deler opp i mindre strimler med en pizzakutter. Du kan også rulle ut klassiske kanelboller.

Så fordeler jeg snurrene på et bakebrett og lar de heve i ca 45 minutter før jeg pensler de med egg og steker midt i ovnen på 220 grader i 10 minutter. 

Send meg gjerne en melding på @mariahaugland.no og fortell meg hva du synes om resultatet!

 

 

Tilbake til bloggen